mercat-del-ram-de-vic-2019

El Mercat del Ram celebra, cada any, la tradició agrícola i ramadera de la comarca. Durant 3 dies, Vic acull una programació extensa d’activitats relacionades amb aquests dos sectors econòmics, però també se sumen a la festa múltiples propostes lúdiques i comercials. Entre els participants hi trobareu els nostres productors gourmet Forn Franquesa, Formatgeria Mas Rovira, Betara i Molí del Pau.

Algunes de les novetats d’aquest any són que les demostracions eqüestres no només es podran veure a la zona esportiva, sinó que el dissabte a la tarda també n’hi haurà a la Plaça Major. En l’àmbit cultural destaca la iniciativa Dissabte de Rams i Llibres que arriba de la mà de Llibreries de Vic i Òmnium Cultural, i que portarà a diversos autors a signar llibres a Vic.

A la zona del Recinte Firal El Sucre enguany s’oferiran tastets de vedella de Raça Bruna, i també s’ampliarà la zona destinada a exhibició d’automòbils a l’aparcament Joan de Serrallonga. 

D’altra banda, hi haurà continuïtat en algunes de les iniciatives més destacades dels últims anys com és el cas de La Casa de Pagès, instal·lada al pavelló del Recinte Firal El Sucre, que acollirà un seguit d’espais adreçats principalment al públic família i que donen a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions.

A la carpa exterior del Recinte Firal, s’hi durà a terme el 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus i, davant del pavelló firal, el Club de Gos d’Atura Català organitzarà diverses activitats relacionades amb aquests animals com un concurs morfològic i demostracions de treball.

L’Espai Terra i Cuina es tornarà a instal·lar al Passeigcombinant gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses i música. El territori convidat d’aquest any és Pals, que oferirà un arròs típic amb carn i peix.

Un any més, la Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acollirà l’espai Vine a Jugar! amb un seguit de jocs i actuacions adreçades al públic familiar.

Per facilitar la mobilitat, dos carrilets connectaran les zones on hi ha programades més activitats del Mercat del Ram. El dos trens estaran en funcionament dissabte i diumenge, de 10h30 a 14h30 i de 16h a 20h, i seran d’ús gratuït. Les parades seran al Recinte Firal, a la Plaça del Carbó i la Zona Esportiva.

Altres activitats destacades són la Mostra de Turisme al Passeig, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra d’Automòbils al pàrquing Joan de Serrallonga i el concurs de globus aerostàtics. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es faran exhibicions castelleres i gegants, així com també diverses competicions esportives.