El grup Hofmann ha obert una segona pastisseria boutique a Sant Gervasi-Galvany. L’emblemàtica pastisseria celebra el seu 40 aniversari obrint el seu segon establiment, per començar una nova etapa que ha de portar a la marca barcelonina fora de la ciutat.
El nou establiment està ubicat a l’Avinguda Pau Casals, número 5, per damunt de la Plaça Francesc Macià, i compta amb una superfície de 100 metres quadrats. L’empresa estava interessada a arribar a la zona alta de Barcelona, veient la demanda d’un públic més local a qui els queda massa lluny la pastisseria del Born, al carrer Flassaders, on predomina el consumidor internacional. “Fa temps que clients de la part alta ens reclamaven que obríssim en aquesta zona”, afirma Sílvia Hofmann, presidenta del grup i filla de la Mey Hofmann, fundadora de la pastisseria ara fa 15 anys.
La Hofmann en xifres
Amb aquesta obertura, Hofmann estima que les pastisseries dupliquin la seva facturació, passant dels 1,4 milions d’euros l’any 2022 als 3 milions d’euros l’any 2024. Amb una facturació de 6 milions d’euros el 2022, la línia de rebosteria representa un 23% del total dels ingressos.
Per bastir aquesta nova etapa expansiva, Hofmann ha ampliat un 60% l’obrador que té a la Via Laietana i el carrer Abaixadors. D’altra banda, ha contractat més personal, fins arribar a la plantilla actual de 47 treballadors dedicats a l’elaboració i venda d’especialitats de pastisseria. A més, ha fet créixer l’equip dedicat al transport, ja que la nova pastisseria farà dos enviaments de productes des del local de Ciutat Vella fins al local del Turó Parc.
La segona pastisseria boutique de Hofmann oferirà les mateixes propostes dolces que la del Born, entre elles, el croissant de mantega i el croissant de mascarpone. De fet, el croissant és el producte estrella de la Hofmann, del que en venen 750 unitats al dia i més de 22.000 al mes. Però també tenen plum-cakes , caixes de bombons, tauletes de xocolata, paquets de galetes o sobres per fer xocolata a la tassa. Sumant aquestes especialitats venen fins a 30.000 unitats de dolços al mes a Flassaders.
L’any que ve, noves obertures
Hofmann preveu obrir el 2024 dues noves pastisseries a Madrid, una de les quals serà obrador com en el cas de Barcelona. L’empresa està pensant en l’obertura de nous establiments a nivell internacional, en fase d’estudi. El grup també compta amb el restaurant Hofmann al carrer Granada del Penedès a Barcelona, que ostenta una estrella Michelin, i que al mateix temps és una escola de cuina i pastisseria, fundada per Mey Hofmann l’any 1983.