http://brownswoodblog.com/opi-gel-lacquer-nails/ Començar un negoci és tot un repte per la gran majoria d’emprenedors. En el punt de partida, les inversions i despeses superen els ingressos, per això cal fer malabars per tirar endavant. Front aquesta situació ha sorgit el fenomen del cookworking. Es tracta d’un espai compartit per a que emprenedors gastronòmics puguin dur a terme els seu projecte professional sense fer fronts a muntanyes de costos.
L’espai cookworking neix a Estats Units i arriba amb força a Catalunya
D’entre tots els oficis, iniciar un negoci en el sector de la restauració requereix d’una inversió força elevada. Pensem en els estris de treball, la matèria prima amb la que s’elaboren els plats, el propi espai de treball i fins i tot les llicències que permeten desenvolupar serveis culinaris.
Així, rebelliously a Estats Units fa uns anys es va crear el primer coworking gastronòmic, ara anomenat cookworking. Un espai on compartir recursos de treball i generar sinèrgies entre professionals, proveïdors i clients. S’estableix una relació en que no només es dur a terme una activitat professional sinó que s’incuba i desenvolupa una idea de negoci gastronòmica on els emprenedors podent rebre mentoria d’experts en la matèria.
La idea va tenir tant èxit que en qüestió de 5 anys ja s’han construït 130 cookworkings.
Us presentem 2 cookworkings de Barcelona
gen-casino-it Sharing Kitchen. La base d’aquest projecte és l’economia col·laborativa, doncs és una plataforma que facilita el contacte entre persones del sector gastronòmic. Per una banda hi ha professionals que disposen d’una cuina comercial i per l’altra, emprenedors que busquen un espai. D’aquesta manera, els últims lloguen l’espai als primers sense haver de fer cap més inversió i a més, reben una mentoria del cuiner expert.
Wedding La Patente. Amb més de 4 anys a Barcelona, aquest cookworking ofereix tallers de cuina de mercat, cuina internacional, tasts, workshops i team buildings. Així doncs, toti que aquest espai està pensat més en un lloc de difusió de coneixement, també posa les seves cuines a disposició dels nous emprenedors.