Catalunya és terra de grans vins. En total, aplega dotze denominacions d’origen repartides per tot el territori.
Descobreix el territori entre copes:
DO Alella
És la DO més petita i una de les que té més història. Se la coneix pels seus vins blancs elaborats amb pansa blanca.
DO Catalunya
S’estén per les zones on tradicionalment s’havia conreat la vinya, a les que s’hi han afegit algunes que quedaven excloses de les Denominacions d’Origen.
DO Cava
És la DO espanyola que més exporta, amb més de 370 cellers presents en més de 100 països.
DO Conca de Barberà
La varietat trepat és la protagonista d’aquests vins. En destaca la cooperativa modernista les Catedrals del Vi.
DO Costers del Segre
Aquesta DO de la província de Lleida abasta sis subzones i, per tant, una gran quantitat de territori, del Pla de Lleida als Pirineus.
DO Pla de Bages
Presenta varietats autòctones com la picapoll, que donen identitat a un territori vinícola petit, situat als peus de Montserrat.
DO Priorat
Vins poderosos i amb una marcada personalitat que els atorga un merescut prestigi a tot arreu. La comarca disposa d’una xarxa ben organitzada de cellers, botigues i wine bars.
DO Tarragona
Formen aquesta denominació d’origen al voltant d’una trentena de cellers, que es caracteritzen per uns vins suaus, frescos i típicament mediterranis.
DO Terra Alta
És una de les set DO històriques de Catalunya on es conrea el 33% de la garnatxa blanca mundial.
DO Penedès
És la zona amb més història i tradició vinícola de Catalunya. Els blancs, amb el xarel·lo, i els negres, amb la garnatxa, son reconeguts arreu.
DO Montsant
Es tracta d’una denominació d’origen creada l’any 2002 i que es va escampar per setze municipis, la majoria del Priorat i uns quants de la Ribera d’Ebre.
DO Empordà
Marcats per la tramuntana, tenen la personalitat del paisatge que els envolta, amb la garnatxa i la carinyena com a protagonistes.