Tant ramaders com pagesos podran accedir a la iniciativa Benvingut a pagès durant tot l’any. Així ho ha explicat el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol a Corbins.
A través de Benvinguts Pagès, podem visitar els productors catalans
Benvinguts a Pagès tot l’any és la nova proposta per a visitar a aquells productors de Catalunya que obren les portes de casa seva durant gairebé tot l’any. Pots compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l’obrador. És la forma de mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments a les famílies, escoles o parelles. Una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor.
Visites i rutes per tota Catalunya
A través de la web Benvinguts a Pagès, els visitants podem trobar-hi una extensa varietat de productors per conèixer, així com rutes per gaudir. Totes les explotacions que s’hi publiquen tenen el segell de Venda de Proximitat de Catalunya. Per tant, els permet la venda directa i en circuit curt dels productes que elaboren. També molts d’ells tenen el distintiu de Denominació d’Origen Protegida o el d’Indicació Geogràfica Protegida.
Per facilitar-nos la selecció, la web classifica cada productor en varies categories:
- Pa, pastissos i dolços
- Arròs i altres cereals
- Aviram i ous
- Begudes (vi, cava i altres)
- Carn i embotits
- Formatges i làctics
- Fruita fresca
- Fruits secs
- Herbes aromàtiques, mel i altres productes dolços
- Llegums
- Oli i olives
- Verdures, hortalisses i bolets
A banda de productors, també s’hi inclouen els restaurants de la zona, així com allotjaments i activitats. Tots tres es poden filtrar per comarques. De la mateixa manera, també trobareu els productors geolocalitzats i classificats per comarques.
Pel que fa a les rutes, les categories són:
- Costa Brava
- Paisatges de Barcelona
- Costa Barcelona
- Costa Daurada
- Terres de l’Ebre
- Terres de Lleida i Pirineus.