Tots sabem que, per gaudir d’una bona salut és fonamental cuidar la nostra alimentació i que aquesta sigui el més sana possible. Cal que aquesta sigui el més sana possible.
La producció i distribució de productes ecològics estableixen una bona base per començar aquesta cura personal. Però començar a prendre aquells aliments que són produïts sense elements químics a una certa edat, quan un és conscient dels seus beneficis, no és suficient.
L’alimentació sana ha de ser un hàbit creat des de nadons
Els nens no poden estar al marge de les garanties saludables que ofereix la bioalimentació. Per això, és fonamental alimentar els nostres fills amb els millors productes naturals, aquells que estan certificats. Perquè sempre volem el millor per a ells.
Tota educació té el seu punt crucial en la infantesa de qualsevol ser humà i l’alimentació segueix el mateix patró. Ensenyar els nens com adquirir una dieta sana que a més protegeix el medi ambient es pot fer als pocs mesos d’edat.
Existeixen molts aliments ecològics per als bebès durant els seus primers mesos de vida, segons els nutrients necessaris de cada etapa. Fins i tot abans de néixer se’n poden beneficiar a través de la seva mare. És recomanable començar amb la mateixa llet materna, que aporta tots els nutrients necessaris per al desenvolupament del nen, i seguir amb les de continuació que es comercialitzen atenent les diferents fases d’alimentació que segueix un bebè, per exemple de 0 a 6 mesos.
Segons explica Anna Flo, responsable del departament comercial de La Finestra sul Cielo, “els aliments ecològics són imprescindibles per al desenvolupament alimentari del bebè, ja que és ideal no aportar cap tipus de conservant a la seva dieta”. La millor lactància, assegura Flo, és la materna i una vegada finalitza el procés es recomana seguir amb una beguda natural.
Cal evitar, com més aviat millor, els brioixos i productes ensucrats
La nutricionista explica que no fem cap favor als nens oferint-los pastisseria i dolços ja que a nivell nutricional no els aporten res, només greixos saturats. D’altra banda, hi ha un ingredient que convé evitar per la seva addicció: el sucre. Convé donar als nens cereals i compotes que no continguin aquest greix per permetre als nostres fills que coneguin els autèntics gustos dels aliments. La responsable de La Finestra sul Cielo exposa que “és molt important que els nens prenguin aliments bio de veritat, i no els que es venen com a tal”.