A Artesa de Segre es conrea un meló de pell de gripau que just ara està en plena temporada. És un meló de proximitat que mossegada a mossegada ens endolcirà l’estiu.
Si t’agrada el meló el d’Artesa de Segre et fascinarà
No cal recórrer kilòmetres per degustar un bon meló. A Artesa de Segre, a través d’iniciatives per la reactivació econòmica i agrària, s’ha recuperat aquest meló autòcton i preparat per ser conreat en una terra de secà.
Es tracta d’un meló de forma ovalada amb una mida força gran per aquesta fruita. La part externa és rugosa i d’un color verd fos. En obrir-lo descobrim una carn blanca i compacta, a més de dolça i parcialment cruixent.
Els pagesos de la zona comencen a sembrar-lo durant la segona quinzena d’abril abans que pugin les temperatures. I ara, entre els mesos de juliol i agost es recull preparat per ser menjat.
Aquest fruit té ben merescuda una festa en el seu nom
L’últim cap de setmana d’agost, cada any es celebra la Fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre, però la segurament coneixereu més com la Fira del Meló. Són uns dies per dedicar-los a la festa i a degustar aquest producte tant preat. S’hi organitzen conferències, tallers amb xefs de renom, exposicions i d’altres activitats. A més, en el ball de germanor el present que tots els assistents esperen és un tall d’aquest meló.
A més del meló també pren protagonisme la DO Costers del Segre
La Noguera és una terra amb grans productes de proximitat. A banda del meló també s’hi elabora els vins amb DO Costers del Segre
La cursa “Lo Meló”
Si t’agrada, l’esport i la natura, aquesta és una activitat que t’agradarà. El club de muntanya CUDOS i l’Ajuntament del municipi organitza cada any la cursa de muntanya “Lo Meló”. Els participants descobreixen noves rutes i amagatalls del municipi.