Després de l’aturada econòmica que ha suposat el confinament de la COVID-19, Collbaix Celler El Molí recupera l’enoturisme i torna a fer les primeres Visites enoturístiques aquest juliol. Podreu fer-les amb totes les mesures de seguretat i recordeu que l’ús de la mascareta és obligatori.
Enoturisme a Collbaix Celler El Molí
“Vins únics a cada moment” és una visita única l’era de les oliveres. Us donen la benvinguda i us expliquen la seva forma particular de treballar la terra de forma ecològica i biodinàmica, mentre fareu un recorregut enmig de les vinyes.

Tot seguit, entrareu al celler per descobrir aspectes importants en l’elaboració del vi. En primer lloc, us aturareu a la sala de tines per tastar tres vins joves que es troben en fase primària d’elaboració. Un d’aquests vins, a més, té la particularitat que és vinificat en una àmfora de pedra, un sistema innovador i pràcticament únic a tot Catalunya, per la qual cosa, es tracta d’una experiència molt singular.
Una experiència única
Després, ja a la sala de sala de criança, tastareu els mateixos vins que havíem degustat a la sala de tines, però en un estat d’entre 7 i 8 mesos més avançats i en ple procés d’envelliment a en barriques. Aquí comparareu la puresa de dues varietats locals com són la Mandó i la Sumoll, criats en àmfores de terrissa, amb dues varietats forànies: la Merlot i la Cabernet.

Per l’apartat final, us reserven dues sorpreses que no us volen avançar, que us encantaran. I després d’aquest viatge per la vida d’un vi Collbaix, què millor que tastar-ne dos d’embotellats? La visita finalitzarà amb a la sala de tastos, amb degustació de dos vins Collbaix gamma alta. Els tastos aniran acompanyats de productes gastronòmics de proximitat.
L’enoturisme, la degustació en primera persona
La segona proposta és “Paisatge, celler i tast” on resseguireu el cicle que es viu a Collbaix amb el procés que fa un gra de raïm, des que és collit fins que acaba convertit en vi. Trepitgeu la terra, visiteu el celler i deixeu que els nostres productes us sedueixin els sentits.

A través d’aquesta visita, podreu resseguir el procés que fa un gra de raïm, des que és collit fins que acaba convertit en vi i és curosament embotellat. La visita iniciarà a l’era de les oliveres, prosseguirà fent un petit recorregut per la finca que us permetrà conèixer les vinyes i les diverses varietats d’oliveres.
De primera mà
A continuació, entrareu al celler per descobrir, de primera mà, com és el procés d’elaboració del vi: des de la verema, passant per la fermentació, fins l’envelliment i l’embotellament final. Coneixereu els diferents protocols de vinificació, entrareu a la sala de bótes, on es respira l’essència del vi i s’hi poden percebre alguns aromes, i descobrireu els diferents tipus de criances.
La visita clourà amb el tast de varis vins que, a la mida del possible, es farà a l’exterior. Si les condicions climatològiques fossin adverses, es farà a una sala habilitada a tal efecte.