fbpx
Cerca

Collbaix Celler el Molí ha aconseguit fer-se un lloc en el mercat del millors vins del país, amb molt bones valoracions per a una desena de les seves creacions. Compten amb un vi negre, blanc i rosats, vins joves i de criança, tots ells ecològics. A més d’elaborar oli d’oliva verge extra de tres varietats.

Pioners i ferms defensors de l’agricultura ecològica

El respecte absolut per la riquesa de la flora i la fauna que habiten la finca ha marcat, des dels inicis, el tarannà de Collbaix Celler el Molí.

Justament per això, i molt abans que els mots “ecològicsostenible” o “respectuós” s’erigissin com a conceptes de valor afegit en l’argot vitivinícola, els propietaris de Celler el Molí ja treballaven sota els paràmetres propis de l’agricultura orgànica.

L’any 2005, la finca el Molí va entrar a formar part del registre del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i va esdevenir, d’aquesta manera, el primer celler ecològic de la DO Pla de Bages.

Quan Collbaix Celler el Molí va començar a produir oli, també ho va fer dins dels estàndars del CCPAE, per la qual cosa va constituir, també, la primera experiència de producció d’oli ecològic al Bages.

Biosphere, el segell de sostenibilitat turística

Collbaix Celler el Molí, com a empresa adherida al Geoparc Mundial
UNESCO de la Catalunya Central i pel seu compromís amb la
sostenibilitat turística, ha obtingut el segell Biosphere.

Biosphere és una certificació de sostenibilitat turística que reconeix l’activitat empresarial sota uns principis de sostenibilitat ambiental, econòmica i social que contribueixen al desenvolupament respectuós d’activitats, tant a la comarca i com en el conjunt de Catalunya.

En el marc del Biosphere, treballem perquè la gestió de l’empresa a nivell intern sigui òptima des d’un punt de vista sostenible i eficient, mitjançant la incorporació d’estrictes manuals de bones pràctiques.

Estimem les persones

En el marc de la seva responsabilitat social corporativa, Collbaix Celler el Molícol·labora activament amb el projecte agrosocial Urpina, impulsat per la Fundació AMPANS.

Urpina és una finca de Sant Salvador de Guardiola (Bages) que ha recuperat vinyes que havien sobreviscut al pes de la història i n’ha cultivat de noves, tot inserint persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat per a l’elaboració de vins sota el seu propi segell.

Celler el Molí n’assumeix el procés de vinificació, embotellament i etiquetatge sense que AMPANS es desvinculi del procés. Aquesta relació entre Collbaix i AMPANS facilita que persones amb risc d’exclusió tinguin una ocupació laboral digna, alhora que elaboren un producte local molt apreciat. 

Collbaix Celler El Molí destina una part dels seus beneficis econòmics a projectes solidaris.

Sense fronteres ni barreres

Són el primer celler de la DO Pla de Bages que incorpora el llenguatge Braille a les seves etiquetes. Ho fem des del primer dia. Així faciliten el coneixement dels seus vins a les persones amb discapacitat visual, així com la seva experiència de tast. 

Les instal·lacions són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i adapten totes les seves experiències a les necessitats de cada usuari. D’aquesta manera, i a través de la cultura del vi i de l’oli, volen aportar el nostre gra de sorra en matèria d’inclusió i cohesió social.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!