Dins de les novetats gastronòmiques a Barcelona figura Tangana, el nou restaurant a del xef Josep Maria Masó, que fa honor al seu nom. El nou local ofereix una carta sense pretensions, solvent, amb cuina de mercat, tradició i preus moderats, i ha trobat el seu lloc en un carrer de Gràcia. Prou a prop del centre, de la zona alta i de la Vila, per assaborir el triomf d’omplir fins i tot els dilluns.
Barcelona, una urbs amb discreta agitació en dies laborables, on els comensals autòctons són propensos a la moderació, no té gaires opcions amb animació els dilluns o dimarts. Però la sorpresa va ser trobar la barra plena, i el seu aforament de taules molt concorregut, a la recta final de l’any.
La seva carta, amb platets ben servits, presenta una oferta de tardeo ben executat, sense filigranes, amb un bon fons de cuina tradicional, el toc renovador, així com un servei acurat de bon agrair a la capital catalana.
Un tándem que funciona
Tot i que el local s’estrena aquest any, Josep Maria Masó i el seu deixeble Alex López Lamiel han encertat en la seva ubicació Riera de Sant Miquel, 19. La seva carta, no gaire extensa, però atractiva, comença amb propostes per picar que van de les ostres als molletes de pringá o de calamars.

Josep Maria, que als seus 59 anys viu una segona vida després de liderar cuines a la Cerdanya i el Garraf, ja va destacar amb la seva aportació d’impacte al Cañete o Martínez. I el nivell es manté en propostes com la seva melosa amanida russa amb maionesa d’oli de tonyina.
Encara millor són els croquetons de fricandó, explosius i cruixents amb els sabors de sempre. Entre els platerets, les flors de carxofa amb romesco picant també s’han convertit en un must. I què dir de la Truita vaga acompanyada amb pa amb tomàquet i pernil de gla!

El llom de salmó curat amb salsa Cafè de París és un altre exemple que deixa aquesta cuina en un lloc ben alt, però sense oblidar altres propostes la mar d’engrescadores: jarret de xai confitat a la francesa, ravioli de pollastre rostit amb prunes, mar i muntanya de pedrers i gambes…
Per concloure amb un final dolç, treuen pit amb un Baba amb rom i chantilli, i de la Bomba Tangana, entre d’altres excelsos com el dama blanca amb xocolata blanca i negra: trufes banyades de blanc.