La cerveseria La Barcelonesa es un restaurant de cuina catalana i una font infinita de cervesa que acaba d’obrir en ple Passeig Sant Joan. El local és un oasi a Passeig Sant Joan que aporta novetat gastronòmica a la zona. I arriba amb una peculiar font de cervesa i una carta de cuina catalana de força nivell que ofereix, a més, un menú a bon preu en una zona on la gastronomia catalana escasseja i els preus estan disparats.
El primer motiu per anar-hi pot ser veure la seva font de cervesa a la terrassa. Però la raó per quedar-se és una carta de cuina catalana creada per Karel Schroder, xef del Gyoza Bistró que fa aquí cuina catalana amb clàssiques cures.

Com amb les seves gyozas, la cuina d’aparença senzilla amaga molta cura i detalls. Les croquetes de bolets i un vel de pernil ibèric (a 1,5€ la unitat) són delicioses, i aquest vel fa de contrapunt al sabor dels bolets, fent una combinació que es complementa a la perfecció.
Les carxofes a la brasa amb vel de papada també estan ben bones i els musclos gratinats amb allioli són un encert, encara que l’allioli, probablement amb ou, coagula en escalfar-lo, i el resultat no és genial. Però continua sent una idea coqueta. Els segons no baixen el nivell: una caldereta de rap i gambes (bona idea: no abunden les opcions de guisats clàssics de peix) i una galta amb foie i parmentier tot el contundent i saborosa que es pot demanar.

Molts d’aquests plats apareixen a un menú que es pot construir a plaer. Per 10,5€ es pot demanar un plat únic amb beguda. Per alguns euros més se li pot sumar una segona o unes postres, fins a quedar-se en 20€ un menú complet, que és el preu que val un menú per la zona, però en aquest cas, amb cuina catalana de qualitat.