
Ubicat a la Garrotxa, al Mas Planeses porten 10 anys treballant per trobar una manera nova de fer agricultura que permeti oferir una alternativa real que contribueixi a la sostenibilitat del territori.
Sobirania alimentària, canvi climàtic, pèrdua de diversitat, contaminació, qualitat nutricional dels aliments, són alguns dels reptes principals dels que són conscients en aquest projecte rural. Consideren que el sistema agrícola actual és una de les principals causes d’aquesta situació i per això aposten per l’agricultura ecològica.

La consciència els empeny a fer servir el recurs de la pastura i el bosc per alimentar animals de manera adequada a la seva naturalesa i produir verdures cuidant el terra. Per això són una de les primeres granges a Espanya que integra la producció de pollastre, gallines, conill, boví i verdures en un mateix espai, utilitzant tècniques regeneratives.
Disposen d’una xarxa de distribució de venda local de pollastre i conill de pastura, conill, bou, vaca i altres productes com iogurt, ous i verdures.
Visites programades a la finca
Planeses realitza visites programades de dues hores i mitja a peu per la granja per a grups organitzats. Les visites es personalitzen a petició de cada grup, siguin famílies, grups escolars, professionals, empreses o qualsevol altre col·lectiu que ho sol·liciti.
Els assistents poden gaudir d’una visita guiada dels diferents components d’una finca regenerativa, on tindran una visió general de les diferents tècniques regeneratives.

Cursos d’agricultura regenerativa
A Planeses fan una tasca de formació per a tots aquells que vulguin emprendre un projecte agrari. Així, els hi presenten els principis de funcionament del sistema de producció regeneratiu aplicat a la finca i se’n discuteixen els avantatges com a sistema que permet alts nivells de producció sense dependre de components externs, com gasoil, fertilitzants i altres agroquímics.
Experiència regenerativa
A més, ofereixen la possibilitat de viure l’experiència al dia a dia d’una finca regenerativa durant una setmana. Comparteixen els principis del model regeneratiu i la seva aplicació a una granja real. També mostren com fer arribar aquesta regeneració a la nostra alimentació elaborant i consumint productes fermentats (xucrut, quefir, …). Finalment, realitzen visites al bosc i experiències culturals per gaudir de la zona on està situada Planeses. Els participants s’enduen de l’estada un tast per a fer una anàlisi crítica de la relació de la nostra societat amb la natura i com poder canviar-la.