El Botafumeiro és un autèntic temple gallec de renom està especialitzat en peixos, mariscos i cuina gallega en general. Ben entrats al 2020, el restaurant pot presumir d’història i arrelament a la ciutat, ja que enguany celebren 45 anys des que van obrir.
El restaurant va viure èpoques de molt major esplendor que l’actual, i fins i tot va gaudir d’una de les preuades estrelles Michelin. Però malgrat tot, encara es manté en la cúpula del sector restaurador de la capital catalana per volum de negoci.
La marisqueria forma part del Grup Moncho’s, un grup fundat per José Ramón Neira Pérez, popularment conegut com, Moncho Neira, compost per dotze pèrgoles repartides per tota Barcelona i un braç de càtering. El restaurant va ser fundat en 1975 al carrer Gran de Gràcia.
El restaurant Botafumeiro és un dels que factura més de tota Barcelona. Les últimes dades disponibles daten del 2017 i la xifra va oscil·la entre 12,2 i 12,5 milions d’euros. Cal recordar que, ja en el 2015 van passar dels 10 milions de carrer.
El seu gran èxit traspassa fronteres que fins i tot, celebritats internacionals com Beyonce van dinar allà mateix. De fet, la cantant va publicar una fotografia al seu instagram on apareix el plat que va demande, una paella, que costa prop d’uns 75 euros.
El que fa famós al Botafumeiro és el seu bon mariscos a taula, arribant a dir que té molt bon prestigui dins la ciutat. L’oferta de la carta és àmplia, destaca el llenguado amb tòfones o les gambes, les llagostes, les cabres o els escamarlants que arriben a primera hora del matí.
Un bon Mariscs o un bon menjar mai pot faltar un bon vi. Per això mateix, Monchos volia apostar per una bona oferta de vins per al Botafumeiro.
El celler del Botafumeiro combina apostes actuals i vins clàssics de referència. En la carta destaquen dues dels nostres vins: *Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon i *Vinya Gigi Chardonnay. Dos vins exclusius certificats com a “Vi de Finca” que combinen a la perfecció amb l’oferta gastronòmica del restaurant.
Més restaurants
A més, posseeix altres onze establiments a Barcelona dins del grup: Chiken Bar, especialitzat en pollastre, hamburgueses, paella i daiquiri; Rostidor de la Mar, cuina de mercat i tapes; Delicamon, cafeteria per a prendre i portar; The Chipiron, cerveseria, tapes i restaurant; i Quiosquet, de tapes i paelles.
La cadena també inclou Escàndol, bar-restaurant, tapes i bufet lliure; Moncho’s House, bar i xarcuteria; Embull, restaurant de tapes; Marina Bay, arrosseria i cuina mediterrània; Taverna del Capellà, rostidor i sidreria; Vitamina, hamburgueseria.
Tot i això, el Botafumeiro és la joia de la corona Moncho i el més antic i emblemàtic del Grup.