fbpx
Cerca

Ratafia Terrània

Ratafia Terrània neix amb l’objectiu de ser una ratafia diferent. Així ho van definir els seus fundadors Àlex Carmaniu i Xevi Santasusagna quan la van treure al mercat per primera vegada el dia de Sant Narcís assegurant transmetre “l’essència dels Pirineus macerada sota el sol de la Mediterrània”.

La Ratafia Terrània està elaborada amb processos totalment artesanals per a Mestres ratafiaires des del 1883, Terrània combina maceracions i destil·lacions. Les maceracions duren com mínim 6 mesos en bóta i les destil·lacions es duen a terme en un petit alambí a llenya.

Una mica d’història

Té els seus inicis en un projecte de l’MBA de la Fundació Universitat de Girona. L’objectiu era fer un projecte vinculat a l’alta gastronomia i van apostar per fer la versió actual i amb una personalitat fresca d’un producte tradicional fins aquell moment.

Per començar el projecte els dos emprenedors van decidir deixar provar el seu licor a la gent del carrer però també als professionals del sector, com és el cas dels sommeliers: Roger Viusà, Montse Molla i Josep Roca, els gastrònoms Pere Arpa i Salvador García Arbós, així com al professorat i alguna promoció d’alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, entre d’altres.

Avui en dia es pot dir que Ratafia Terrània és el resultat d’un gran nombre de proves i tastos que van fer possible el què ells anomenen “l’evolució de la Ratafia”. El producte és totalment artesanal elaborat amb mètodes i processos naturals.

Comercialitzada des de finals del 2013, Ratafia Terrània vol arribar a tot el territori català i pretén iniciar-se en l’exportació properament. 

Entre els seus clients, compten amb El Celler de Can Roca i el Restaurant Els Tinars.

Els productes

Ratafia Terrània: Té un color caramel amb reflexos verdosos. Una aroma molt intensa amb notes mediterrànies i primaverals. Té una entrada molt fresca amb tocs balsàmics i d’herba tallada. A més a més els combinats d’olor a pega-dolça fan intuir la seva dolçor. L’alcohol està molt ben integrat oferint un pas elegant, i  agradablement càlid a la gola. El gust final que queda en boca evoca a la nou verda, remarcant l’essència d’aquesta Ratafia mediterrània. 26%/vol. Disponible en els formats de 70 i 5 cl.

Vermut Terrània Essential: Vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies. 15%/vol. Format 75 cl.

Disposen de les millors matèries primeres!

Ratafia Terrània compta amb la col·laboració de la xarxa dels “Parcs de les Olors”. Aquest projecte vol recuperar terrenys i espais que estan en desús en el nostre territori, per tal de treu-re’n fruit i tornar a ser objecte de cura i atenció.

Aquesta xarxa de parcs és dirigida per experts dels àmbits de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals, fet que permet que Ratafia Terrània compti amb unes matèries primeres d’una qualitat excel·lent.

Ratafia Terrània també representa la innovació de la Ratafia en altres àmbits i formes de consum, per això ha estat introduïda en el món de la cocteleria professional, fet que mai abans s’havia dut a terme en profunditat amb aquest licor tan nostrat.

Terrània disposa d’un receptari de còctels pròpi. Totes les combinacions que hi aparèixen tenen la Ratafia Terrània com a ingredient principal i són creació de la bartender Mariona Vilanova.

També elaboren la Ratafia Visca!

Valoreu-nos i escriviu una ressenya

La vostra classificació per aquesta fitxa

angry
crying
sleeping
smily
cool
Navegar

La vostra revisió és recomanable que sigui de 140 caràcters llargs, com a mínim.

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per publicar aquesta revisió?

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per enviar aquesta informació?

La vostra sol·licitud ha estat lliurada amb èxit.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!