fbpx
Cerca

L’any 2001 SEO/BirdLife, l’entitat conservacionista més antiga d’Espanya, va crear la companyia Riet Vell S.A. per promoure la producció i comercialització de cultius ecològics favorables per a les aus. L’objectiu de l’empresa és promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient en àrees d’interès natural, on l’agricultura és crucial per a la conservació d’algunes espècies de fauna i flora amenaçades. Riet Vell S.A. està en procés d’expandir la seva iniciativa a altres conreus i productes a Espanya i altres països.

La seva filosofia és oferir al consumidor productes saludables d’una elevada qualitat, cultivats d’acord amb la normativa d’agricultura ecològica en àrees de gran interès natural, en què aquest tipus de cultiu constitueix un element important per a l’adequada conservació d’hàbitats valuosos com els aiguamolls i estepes.

Quan vostè adquireix un producte RietVell està ajudant a conservar espècies i ecosistemes únics a Europa, i també a promoure el desenvolupament socioeconòmic d’àrees rurals amb cultius tradicionals i extensius.

Pasta de blat dur ecològic  de la Vall de l´Ebre

El blat dur del qual s’elabora aquesta pasta procedeix de cultius ecològics extensius i de secà, en finques privades situades en les àrees estepàries de Belchite o Los Monegros, a la vall de l’Ebre, on també s’ubica la Reserva Ornitològica del Planerón. Riet Vell compra aquest blat a agricultors seleccionats per la localització de les seves parcel·les, sota la supervisió de SEO/BirdLife i intentant oferir unes millors condicions econòmiques. Són zones molt poc productives en quilos per hectàrea però idònies per a un blat dur de molt bona qualitat per a la seva transformació en pasta alimentària.
Les zones estepàries de Belchite i els Monegres es caracteritzen per l’existència d’un mosaic de conreus, guarets i pastures llenyoses que conformen un hàbitat adequat per a espècies molt escasses i amenaçades com la Ganga Ibèrica, la Ganga Ortega, el Torlit o l’alosa becuda.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!