fbpx
Cerca

L’any 2001 SEO/BirdLife, l’entitat conservacionista més antiga d’Espanya, va crear la companyia Riet Vell S.A. per promoure la producció i comercialització de cultius ecològics favorables per a les aus. L’objectiu de l’empresa és promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient en àrees d’interès natural, on l’agricultura és crucial per a la conservació d’algunes espècies de fauna i flora amenaçades. Riet Vell S.A. està en procés d’expandir la seva iniciativa a altres conreus i productes a Espanya i altres països.

La seva filosofia és oferir al consumidor productes saludables d’una elevada qualitat, cultivats d’acord amb la normativa d’agricultura ecològica en àrees de gran interès natural, en què aquest tipus de cultiu constitueix un element important per a l’adequada conservació d’hàbitats valuosos com els aiguamolls i estepes.

Quan vostè adquireix un producte RietVell està ajudant a conservar espècies i ecosistemes únics a Europa, i també a promoure el desenvolupament socioeconòmic d’àrees rurals amb cultius tradicionals i extensius.

Llegums ecològics de les planes castellanes

Els llegums ecològics de Riet Vell es conreen en l’entorn d’aiguamolls manxecs estacionals d’alt valor ambiental, en les províncies de Toledo i Ciudad Real. La seva comercialització és fruit d’un acord amb la Fundació Global Nature, que porta ja molts anys treballant en aquestes zones per aconseguir la seva protecció i la conservació de la seva biodiversitat.

Els cultius ecològics de llegum en aquestes zones constitueixen un element fonamental de l’ecosistema en uns espais naturals molt ben conservats que alberguen una rica i variada diversitat biològica. A més, contribueixen a millorar la qualitat de l’aigua que arriba a les llacunes i enriqueixen el sòl evitant la seva contaminació amb fertilitzants químics.

Els camps de llenties i cigrons ecològics són utilitzats per nombroses espècies d’aus, algunes d’elles molt amenaçades. Aquesta circumstància justifica, entre moltes altres raons, la inclusió d’aquestes àrees dins de la Xarxa Natura 2000. Avutardas, sisons, esparvers cendrosos o grues són algunes de les espècies més emblemàtiques que utilitzen aquests cultius.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!