fbpx
Cerca

L’any 2001 SEO/BirdLife, l’entitat conservacionista més antiga d’Espanya, va crear la companyia Riet Vell S.A. per promoure la producció i comercialització de cultius ecològics favorables per a les aus. L’objectiu de l’empresa és promoure una agricultura respectuosa amb el medi ambient en àrees d’interès natural, on l’agricultura és crucial per a la conservació d’algunes espècies de fauna i flora amenaçades. Riet Vell S.A. està en procés d’expandir la seva iniciativa a altres conreus i productes a Espanya i altres països.

La seva filosofia és oferir al consumidor productes saludables d’una elevada qualitat, cultivats d’acord amb la normativa d’agricultura ecològica en àrees de gran interès natural, en què aquest tipus de cultiu constitueix un element important per a l’adequada conservació d’hàbitats valuosos com els aiguamolls i estepes.

Quan vostè adquireix un producte RietVell està ajudant a conservar espècies i ecosistemes únics a Europa, i també a promoure el desenvolupament socioeconòmic d’àrees rurals amb cultius tradicionals i extensius.

Arròs natural del Delta de l´Ebre

L’arròs es conrea d’acord amb la normativa d’AGRICULTURA ECOLÒGICA en una finca de 52 ha, propietat de Riet Vell i habilitada com una reserva ornitològica gràcies a un acord de custòdia del territori signat amb SEO/BirdLife, i en altres dues petites parcel·les arrendades. Totes elles es localitzen en el mateix Delta de l’Ebre. Ocasionalment Riet Vell compra també arròs a altres productors ecològics, però sempre de finques situades en aquest espai natural.

El Delta de l’Ebre constitueix un dels aiguamolls més importants d’Europa i és una àrea crítica per a la supervivència de moltes espècies d’aus amenaçades. La combinació de llacunes, canyissars, platges, badies i arrossars confereix al Delta una gran diversitat d’ambients que possibiliten aquesta riquesa biològica.
El cultiu de l’arròs, i molt especialment el cultiu ecològic, és un element clau en aquest ecosistema i d’ell depèn la supervivència de moltes espècies com la martinet ros, el gall, la gavina corsa, l’agró roig o el fumarell carablanc.

També cultiven i comercialitzen pasta i llegums.

 

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!