fbpx
Cerca

Una finca de tradició familiar

Les arrels d’Olis Can Català estan en una explotació familiar d’oliveres. Per la producció d’olives es combinen les tècniques més tradicionals amb la innovació i formació multidisciplinar.

Ens preocupa:

La conservació del patrimoni natural, per això tenim cura de les oliveres de les varietats tradicionals de la zona.

La sostenibilitat del medi ambient, i per això seguim uns protocols específics certificats per organismes acreditats.

Alimentació Saludable

Volem formar part de la vida de les persones i famílies preocupades per una alimentació sana i saludable. De les nostres oliveres obtenim les olives que ens donen el suc d’oliva. Un consum regular comporta múltiples beneficis a la nostra salut.

Proximitat

Busquem que els nostres clients valorin els productes de proximitat i que siguin exigents en la relació qualitat-preu dels productes que consumeixin.

Les olives

Habitualment a la zona del Baix Ebre es van mesclant les diferents varietats d’olives en base al criteri de maduresa; s’ aconsegueixen així olis multivarietals.

Una alternativa passa per separar les olives en funció de la seva varietat obtenint així olis monovarietals. Això permet poder apreciar les diferències entre l’oli Farg, el Sevillenc i el Morrut  i a més, reconèixer individualment els seus atributs sensorials (afruitat, verd, amarg, picant i dolç) .

La nostra aposta passa per fer la distinció entre les diferents varietats i certificar-ho pel Consell Català de la Producció Integrada (núm. 594 PI).

L’ oli d’oliva verge extra es visualitza amb un color que va des d’un groc-verdós fins al groc daurat tot depenent del moment en què s’han collit les olives. Olis gustosos (picants, astringents i mitjanament amargs) i molt aromàtics (rics en aromes secundàries de tipus verd) amb un sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament més dolços a mesura que avança.

Oli d´oliva verge extra varietat Sevillenca

Color
Verd groguenc amb rivets verds daurats.

Nas
Afruitat intens d’oliva madura, amb gran complexitat aromàtica: amb notes de pell de plàtan, poma i pera madures, que deixen pas a records d’ametlla verda, flor de romaní i carxofa.

Boca
En boca presenta una entrada dolça i agradable, amb transició a sabors que evoquen ametlla tendra i la nou. El pas és fluid i elegant, harmònic i amb cos mitjà. Final amarg molt suau, sense notes astringents i el picant és molt lleuger persistint en boca durant uns segons.

Oli d´oliva verge extra varietat Morruda

Color
Groc verdós amb rivets daurats lleugerament ambre.

Nas
Afruitat d’oliva verda mitjà alt amb notes de poma verda i ametlla, amb matisos de carxofa i fonoll i records cítrics a pell de llimona.

Boca
Es percep una entrada dolça que evoluciona ràpidament al amarg, amb sensacions que evoquen a l’ametlla verda i a la nou. No es perceben notes astringents i el picant és molt subtil. El pas de boca és fluid i elegant. Amarg final lleuger amb persistència mitjana.

Oli d´oliva verge extra varietat Farga

Color
Tonalitat groc llimona amb rivets daurats.

Nas
Afruitat mig i agradable de poma i ametlla verdes amb notes de branca de tomàquet i de fonoll, i records a carxofa, ceba tendra i cibulet.

Boca
En boca té una entrada suau i lleugera amb sabors de carxofa, endívia i nou. Final amarg mig i un suau toc picant de pebre negre. Astringència final lleugera. El pas de boca és fluid, elegant i equilibrat.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!