fbpx
Cerca

Les nous de Can Llavanera són garantia de qualitat, proximitat i sostenibilitat.

Les terres de Can Llavanera disposen de segles de bagatge en el cultiu agrícola, havent-hi documentació que certifica la seva presència al territori almenys des de la baixa edat mitjana (segle XII). En aquells temps remots existia la mesura censal de Llavanera, fet que palesa la rellevància que ja aleshores tenien les terres com a explotació agrícola.

Can Llavanera dóna nom al veïnat-agregat de Llavanera, a la vila de Crespià. Aquest municipi, ubicat a la Vall del Fluvià dins la comarca del Pla de l’Estany, disposa d’unes immillorables condicions ecològiques i ambientals per l’agricultura, fruit de l’abundància d’aigua i la qualitat dels sòls característics de la comarca.

Així, el cultiu del noguer, re-introduït a la comarca a finals del segle passat, disposa d’un ecosistema privilegiat on desenvolupar-se. Adjuntant-li l’aplicació de mecanismes de cultiu agrícola de caràcter sostenible a les ja favorables característiques del terreny, els noguers de Can Llavanera tenen la capacitat de produir un fruit singular de reconeguda qualitat.

Venda de nous

8.jpg

El format de venda és en sacs de 5, 10 o 15 kg.

Es disposa de marca pròpia registrada de venda: Disposen de l’acreditació d’adhesió al sistema de venda de proximitat, atorgat per la Generalitat de Catalunya, que els acredita com a empresa de venda directa i en circuit curt. Amb el número: VP/P/00190/2013.

Varietats de les nous

Disposem de dues varietats principals de nous, varietat Hartley i varietat Pedro.

Varietat Hartley

És una varietat Californiana molt cultivada a Espanya. Presenta una alta qualitat del fruit, un color clar del gra i un gran calibre. La forma cònica la fa totalment característica. L’arbre és vigorós i pot arribar a fer altes produccions.

Varietat Pedro

Nou atractiva en closca pel seu gran calibre i aspecte general, amb un color de gra més fosc i un gust del fruit molt apreciat i característic d’aquesta varietat. L’arbre és de vigor mitjà. També és una varietat Californiana molt cultivada a Espanya.

Els cultius

Els noguers estan distribuïts en 26 Ha situades en els termes municipals de Crespià i Cabanelles, del Pla de l’Estany i Alt Empordà respectivament.

Les nous de Can Llavanera són de gran qualitat i estan obtingudes mitjançant la minimització de l’ús de productes agroquímics i l’optimització dels mètodes de producció.

Disposen d’una estació meteorològica destinada a controlar en temps real l’estat dels camps combinant diferents dades meteorològiques i del sòl, i connectada a un software que registra i treballa les dades rebudes i els permet optimitzar els recursos a aplicar com poden ser el volum de rec necessari, la minimització dels tractaments fitosanitaris i la determinació del moment idoni per l’aplicació de fertilitzants.

Recol·lecció

Les nous es comencen a recollir a finals del mes de setembre. La primera fase en la recol·lecció de les nous és la vibració dels arbres. Aquesta operació es realitza amb una màquina vibradora.

​A continuació, es recullen les nous amb una màquina específica i es transporten fins a la zona d’acondicionament de les nous.

Acondicionament

A partir d’aquí comença tot el procés de neteja i tria, tant mecànica com manual, per tal d’obtenir les nous de millor qualitat.

Per tal d’obtenir les característiques organolèptiques desitjades i una òptima conservació de les nous, es procedeix a un assecat mecanitzat amb aire calent de 35ºC a 40ºC durant el temps necessari.

Un cop les nous han estat assecades, es procedeix a una segona tria manual i a una classificació segons el calibre. Les nous es classifiquen amb quatre calibres: 28 – 30, 30 – 32, 32 – 34 i +34.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!