fbpx
Cerca

MEL DELS ERMS va ser fundada l’any 2015, fruït de la il·lusió de produir mel ecològica de proximitat i d’alta qualitat.

L’explotació està situada a Sant Pere de Vilamajor, al peu del Parc Natural del Montseny, un entorn meravellós i ideal per a les abelles. Actualment compten amb més de 180 arnes i 12 apiaris que es poden visitar.

EQUIP HUMÀ

MEL DELS ERMS està formada per David Álvarez Rovira, apicultor i President d’Apicultors Ecològics Associats (AEA) (des de febrer del 2020), associació a la qual l’empresa hi està adherida. I en moments puntual de transhumàncies i recollida de mel, compta amb el suport d’Oty (parella), Lluis (germà) i Sergi (fill), als quals els hi està molt agraït per la seva inestimable i desinteressada ajuda.

UNA MICA D’HISTÒRIA

David Álvarez prové del sector de la construcció, exercint com a instal·lador durant més de 30 anys.

“Rere cada crisis hi ha l’oportunitat de reflexionar i decidir si continuar pel mateix camí o reinventar-se. Així que el 2015 va ser el moment decisiu per donar el pas i començar en el món de l’apicultura ecològica professionalment.”

David va començar gairebé des de zero: només havia tingut contacte de molt petit amb un apicultor, en Josep Arnau d’Osona, que tenia abelles a la vora de casa i al qual l’havia acompanyat en petites intervencions.

Si bé, al 2015 va formar-se a la Universitat de Barcelona (UB), amb el professor de biologia -i també apicultor ecològic-, Jaume Cambra Sánchez. Amb ell no només van compartir la passió per l’apicultura ecològica sinó que, des d’aleshores, ha estat el seu mentor: «mai tindré prou paraules d’agraïment per tot el que m’ha ensenyat i la passió que em va desfermar per aquest món tan meravellós», explica David sempre que sorgeix el tema a la conversa.

La primera arna que va tenir en va ser una recuperada de l’apicultor Pere Clavell de Cardedeu (ja desaparegut). I el mateix mes, un eixam recollit en una alzina de Sant Pere de Vilamajor.

A partir d’aquí es van adquirir 10 arnes a un apicultor de Moncada anomenat Luis. I llavors es va iniciar el creixement d’arnes i apiaris que conformen MEL DELS ERMS.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!

Gracies per la subscripció

There was an error while trying to send your request. Please try again.