Quatre generacions de forners (besavis, avis i pares) ens han ensenyat a estimar l’ofici. Un ofici, el nostre, basat en l’aliment més bàsic de les persones, on es reflecteixen els canvis de la societat, com un baròmetre de riquesa o pobresa, d’abundància o escassetat, de pau o convulsió; en definitiva, mirall del dia a dia d’un país.
Hem treballat per recuperar els processos d’elaboració, els ferments i el respecte pels temps de repòs que durant l’últim terç del segle xx s’havien perdut o havien quedat arraconats. Finalment, gràcies a la recuperació del forn de llenya, hem millorat les qualitats organolèptiques dels nostres pans.
Actualment creiem fermament en una nova cultura del pa que en millori les qualitats nutritives.
Aquestes qualitats s’aconsegueixen amb nous processos d’elaboració que fan baixar l’índex glucèmic, alhora que reduïm la sal, el llevat i els ferments.
Contínuament busquem farines autòctones, ecològiques i farines sense gluten ni enzims afegits.
D’aquesta manera, millorar els pans tradicionals del dia a dia forma part de la cultura del pa a Fleca Parés.
Ferments propis, crosta gruixuda, caramel·litzada i molla humida
Binomi de masses fermentades i sucres ben equilibrats
Sofisticació permanent
Justa combinació de textures