fbpx
Cerca

TOT ALIMENT S.L. neix l’any 1992, despues de mes de 30 anys dedicada a la distribució del canal HORECA, fa un pas en la creació de marca pròpia SISQUETA DEL FERRER per als productes de fabricació própia.

Wermut ve de l’alemany i tradueix absenta, un dels principals ingredients tradicionals que componen aquesta mescla i que sens dubte el seu sabor fa que avui deixi la seva petjada en el món. Però, per què, què és el que té aquesta mescla de gairebé 80 botànics que va transformar la manera de compartir una tarda amb els amics i la família.

Però com arribem a elaborar el vermut de Sisqueta del Ferrer? Perquè tot va ser gràcies a les casualitats, netejant els antics mobles de casa de l’àvia, descobrim que va regentar una taverna a Sant Jaume d’Enveja, a principis de segle sobre 1921. En el seu establiment, que formava part de la mateixa casa, servia als grups de valencians que venien a treballar a les campanyes de l’arròs.

Així neix la idea d’elaborar el vermut, i rendir un homenatge als nostres avis, ella Sisqueta (Francisca Monllaó, i ell, de sobrenom “del Ferrer”, Josep Gilisbars).

Eren una parella com moltes, un ferrer i una mestressa de casa a principis de segle en un poble que a penes s’estava gestant i que havia de treballar de sol a sol per a subsistir. Sisqueta regentava la taverna sola, s’encarregava de comprar i buscar els ingredients per a macerar amb el vi i treure el millor vermut possible.

Quan parlem de vermut estem parlant d’una maceració, és a dir, una combinació d’herbes, espècies, flors i arrels infusionades en vi amb sucre. Realment és un licor aromatitzat amb herbes, creat amb la base d’un bon vi, un toc d’absenta o absenta i altres espècies amargues. Existeixen moltes composicions diferents que es poden utilitzar per a la maceració del vermut, i radica la correcta aromatització de la beguda.

Per a elaborar aquesta beguda s’usen els següents ingredients del vermut: entre 30 i 80 components, també anomenats botànics (combinació d’herbes, espècies i arrels), la qual cosa fa que el vermut disposi d’una àmplia gamma de matisos, aromes i sabors que ho fan tan especial i únic. Perquè cada enòleg i productor guarda la seva fórmula amb molt de secretisme.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!

Gracies per la subscripció

There was an error while trying to send your request. Please try again.