Són pagesos des de sempre. Coneixen de primera mà el llenguatge de la naturalesa perquè durant molts anys es van dedicar a la producció de fruita.
A les Terres de Lleida, els fruiters sempre han estat un cultiu molt important. Però fa uns anys la desvalorització del preu de la fruita els va brindar l’oportunitat de reinventar-se, i així ho van fer.
No volien deixar la pagesia, els agrada la terra, recollir els seus fruits i gaudir mentre la treballen. El seu pare, que sempre havia fet de pagès, els havia ensenyat durant molts anys a cuidar-la, a saber quin grau d’humitat tenen les plantes, si necessiten aigua o no; només tocant la terra…
Tenien l’anhel de treballar un producte d’horta, que anés directament de l’hort a taula, i que la gent pogués gaudir del seu sabor genuí.
Horta de veritat, cuidada des del respecte cap a la terra i els seus fruits.
Al deixar els fruiters, van iniciar l’aventura ‘verda’.
Van començar a plantar enciams com els d’abans, enciams ‘de veritat’! Al vendre’ls a l’engròs, eren tan sols un producte més i no era el seu objectiu. No es tenia en compte el seu origen, la cura amb què havien estat plantats, cuidats i collits, per tal calia replantejar la situació i reinventar de nou!
L’any 2010, seguint els consells d’un molt bon productor, conegut i amic va néixer dverd. El seu consell va ser clar; Amb les aptituds per fer créixer vida, havien de produir herbes per cuinar (culinàries) i comercialitzar-les ells mateixos sota una marca pròpia. I així és com va néixer dverd.