fbpx
Cerca

La Cervesa de la Costa Brava

Ens remuntem al 2008. Feia quatre anys que en Kristian, a causa d’una lesió a l’esquena, havia deixat l’ofici de la pesca de pops, un món apassionant amb el qual no va perdre mai el contacte –d’aquí més endavant va sortir el nom de Popaire per a la nostra cervesa–, i se n’anava a Bèlgica a veure l’Elisenda, la seva parella, que en aquell moment estudiava a Gant.

Va ser allà, en aquella estada, on van descobrir plegats un món nou. Demanar allà «una cervesa» sense especificar-ne la marca ni l’estil era impensable. Hi havia tantes cerveses que era impossible tastar-les totes en tan poc temps. A més, allà era comú que els particulars fessin cervesa a casa seva. De fet, hi havia botigues especialitzades en vendre tot de material cerveser per als particulars, així com els kits, uns packs pensats per començar a introduir-se en aquest món d’una manera senzilla, utilitzant com a ingredient un preparat, una espècie de xarop, que gairebé només s’havia de barrejar amb aigua i deixar fermentar. Llavors a Catalunya no es venien i va ser tota una troballa…

De hobby a professió

Així va ser com vam començar a fer cervesa a la cuina de casa amb els amics, només per passar una bona estona plegats. Primer fèiem servir una olla de 20 litres, però la cervesa que en sortia s’acabava abans que arribés a madura, per això vam decidir comprar-ne una de més gran i més endavant una altra de més gran… Al principi fèiem cerveses que, francament, per beure-se-les s’havia de tenir coratge, però mica en mica van anar sortint millor i més amics i familiars l’apreciaven. Dels kits vam passar a fer cervesa seguint tot el procés cerveser tradicional, amb ingredients naturals. Amb aquest pas la nostra cervesa va millorar significativament i vam habilitar una habitació de casa per continuar fent proves.

El que era un passatemps amb els amics va passar a ser un projecte propi.Després d’elaborar moltes cerveses, vam decidir el 2010 comercialitzar la nostra pròpia cervesa. Per fer-ho, el més senzillva ser elaborar-la a diferents instal·lacions cerveseres que ja estaven establertes.

La cervesa tenia èxit, a poc a poc ens vam anar donant a conèixer, fins que vam prendre la decisió que, entre tots dos, ens construiríem les nostres pròpies instal·lacions en un local de la família i tiraríem endavant un negoci propi.

Des del 2012 que tenim l’obrador en funcionament i a poc a poc anem obrint mercat. Actualment, el nostre objectiu és elaborar un estil de cervesa diferent, més aviat maltós, amb caràcter, feta amb mètodes tradicionals, preparada exclusivament amb productes naturals.

El seu objectiu és elaborar un estil de cervesa diferent, una cervesa sens dubte artesana, amb caràcter, utilitzant aigua del mar desalinitzada i feta amb mètodes tradicionals, preparada exclusivament amb productes naturals.

També organitzen visites i tastos de cervesa a la microcerveseria Popaire de Blanes. A la visita es fa un recorregut per les instal·lacions de l’obrador, el cerveser mateix ens explicarà el procés cerveser i després es gaudirà d’un tast de les diferents cerveses que elaboren acompanyat de pa amb tomàquet i embotit.

 

Valoreu-nos i escriviu una ressenya

La vostra classificació per aquesta fitxa

angry
crying
sleeping
smily
cool
Navegar

La vostra revisió és recomanable que sigui de 140 caràcters llargs, com a mínim.

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per publicar aquesta revisió?

Esteu d’acord i accepteu els nostres Termes i condicions per enviar aquesta informació?

La vostra sol·licitud ha estat lliurada amb èxit.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!