fbpx
Cerca

100 anys elaborant vins en una Catedral del Vi

El Celler Cooperatiu de Gandesa és un edifici emblemàtic que va construir entre el 1919 i el 1920 el reconegut arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (Valls, 24 de desembre de 1888 – Barcelona, 19 de novembre de 1973).

D’estil modernista, el projecte va finalitzar la construcció de la secció d’elaboració de vins el gener de 1920 i la del molí d’oli el mes de novembre d’aquell mateix any.

El seu valor arquitectònic ha fet que s’hagi considerat una de les Catedrals del Vi. També està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya i el 2007 es va declarar una de les Set Meravelles de Catalunya.

El 2019 se celebren cent anys d’aquell encàrrec, que ha mantingut actiu el seu funcionament gràcies a la dedicació i implicació de molta gent.

El Celler Cooperatiu de Gandesa compta amb 453 socis, els quals la majoria treballen i viuen exclusivament de les seves terres, essent els conreus més importants els de la vinya, els ametllers i les oliveres.

Tota la producció dels diferents conreus dels socis del Celler Cooperatiu de Gandesa, la porten a les instal·lacions de la Cooperativa, on s’acaben d’elaborar i posteriorment es comercialitzen.

Tota la producció de raïm està regularitzada i controlada per la Denominació d’Origen Terra Alta.

La D.O. Terra Alta fou provisional a partir de l’any 1972. A l’any 1982 la Generalitat de Catalunya aprova i publica el seu reglament i a l’any 1985 el Govern espanyol va ratificar aquest reglament per la qual es reglamenta la vinya i el vi produït pels viticultors i elaboradors inscrits a la mateixa.

Vins

Puresa

Vinyes de més de 40 anys.

VARIETATS:

  • Tres vins monovarietals: Samsó, Morenillo i Garnatxa blanca.
  • Dos dolços: Garnatxa blanca i negra.

MARIDATGE:

  • Negres: Per acompanyar carns vermelles i de caça, estofats, formatges
  • Blanc: Per acompanyar pasta, arrossos, peixos…
  • Dolços: Foie, formatges, aperitius…

Somdinou

La gamma de Somdinou es divideix en tres tipus de vins:

  • Vins Joves: Elaborats amb raïm de 30 a 40 anys. Vins complexos i elegants. L’essència de la Terra Alta.
  • Vins Criança: Elaborats amb raïm d’entre 40 i 50 anys. Criats majoritàriament en roure francès. Vins voluminosos, amb cos i ànima.
  • Misteles i Ranci: Elaborats amb garnatxa blanca i negra. Un gran ventall aromàtic i molta complexitat; per maridatges infinits….

Enoturisme

Us ofereixen visites guiades per l’edifici i la possibilitat de conèixer més detalls sobre la seua història i evolució en els darrers prop de cent anys. Un cop finalitza la visita, podeu tastar una selecció de vins de la Cooperativa.

building Propi o treballes aquí? Reclama ara! Reclama ara!

Gracies per la subscripció

There was an error while trying to send your request. Please try again.