visites-sucades-arbeca

Oli d’Arbeca amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues organitzen les Visites Sucades amb Oli, una activitat molt familiar i propera relacionada amb l’oli d’alta qualitat que s’elabora a les seves terres.

Les visita és molt completa i fa un recorregut pel bonic poble d’Arbeca, situat a les Garrigues i on es troben les oliveres amb què es fa l’esmentat oli d’Arbeca. Inclou la visita a l’Espai Martinell de la Cooperativa d’Arbeca on es degusten les diferents varietats d’olis que ofereixen al mateix temps que s’expliquen les característiques de cadascun d’ells.

Després hi ha un contrast entre els orígens i l’actualitat de la producció de l’oli, amb la visita a l’antic molí de l’Argilés primer i posteriorment al nou molí. Un cop allà es pot veure el procés de producció de l’oli, amb una explicació senzilla i molt interessant que mantindrà l’atenció dels grans i dels més petits.

Una visita molt recomanada, diferent i didàctica per descobrir la màgia dels bons olis que es fan a Catalunya.

L’oli d’oliva de les Garrigues es produeix a partir d’olives de la varietat arbequina, la qual fou introduïda pel duc de Medinaceli, senyor d’Arbeca, que la portà de Palestina el segle XVIII. La promesa d’un ral de brilló per cada olivera plantada n’impulsà el cultiu arreu de la comarca. Aquesta varietat està considerada com una de les millors del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l’oli.

 visites sucades