vinomics-sant-jordi-do-catalunya

La Denominació d’Origen Catalunya celebrarà aquest Sant Jordi amb Vinòmics. La novel·la gràfica, editada per Norma Editorial, és un recull de totes les obres publicades en digital en les dues edicions que porta el projecte.

Els autors estaran signant el llibre al Passeig de Sant Joan de Barcelona, a l’estand de Norma Còmics (Passeig de Sant Joan, 9). Per aquí passaran al llarg del dia Miguel Gallardo, Jaime Martín, Andrés Palomino, Martín Tognola, Raúl Deamo, Raquel Ródenas (autora de la portada)…

També a L’Hospitalet de Llobregat hi haurà signatures de Vinòmics, Relats gràfics amb gust de bon vi. Serà a partir de les 19h a l’estand Autors de la Ciutat (Rambla Just Oliveres), on Raúl Deamo i Maribel Carod signaran les seves històries.

Per a aquest Sant Jordi, la DO Catalunya i Norma Editorial trauran a més una edició especial del llibre, que anirà acompanyat d’un vi elaborat per a l’ocasió i una làmina exclusiva.

Els Vinòmics, també a Madrid

Abans de la diada de Sant Jordi, aquest mateix cap de setmana, els Vinòmics viatjaran fins a Madrid per celebrar el que busca ser un petit homenatge als vins i la feina de la DO Catalunya en el marc de La Noche de los Libros que se celebra cada any a la ciutat en motiu del dia del llibre.

A partir d’avui divendres i fins diumenge hi haurà una ruta de vins DO Catalunya a diferents bars del carrer Palma, al barri de Malasaña, i es podrà visitar una exposició dedicada als Vinòmics que es trobarà al mateix carrer entre els números 66 i 76 de 13h a 18h.

Aquest cap de setmana dedicat a la DO Catalunya comença aquest vespre amb un petit acte de presentació del projecte Vinòmics i una degustació de vins de la DO Catalunya al mateix carrer Palma.

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi

És tracta d’una novel·la gràfica que uneix diferents estils de còmic, abastant gèneres tan dispars com ara la comèdia, el costumisme, la ciència-ficció, el gènere negre, l’erotisme o l’assaig. 14 històries curtes on l’elegant sobrietat dels colors fa que destaqui l’element protagonista: el vi, leitmotiv d’aquest projecte que va néixer amb la voluntat d’apropar la cultura del vi a diferents públics mitjançant una disciplina artística tradicionalment poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país.

Maribel Carod, Jorge Carrión, Danide, Raúl Deamo, Manel Fontdevila, Gallardo, Roger Ibáñez, Oriol Malet, Jaime Martín, Albert Monteys, David Morancho, Andrés Palomino, Raule, Ana Belén Rivero, Àlex Roca, Sagar, Martín Tognola i Bea Tormo són els noms propis d’aquest projecte que va néixer com una iniciativa de la DO Catalunya i Raúl Deamo, coordinador del projecte, i un gran apassionat del món del vi. A tots aquests noms propis se suma ara el de la il·lustradora Raquel Ródenasautora de la portada del llibre.

 

Vinòmics. Relats gràfics amb gust de bon vi incorpora també una sèrie d’extres entre els quals es pot trobar material inèdit, com ara il·lustracions i esbossos de la feina dels autors, així com una mostra del procés d’acolorit que s’ha seguit en totes les obres, i que contribueix a entendre la subtil i curosa elecció del Pantone utilitzat per remetre directament al món del vi. Una original i innovadora proposta en el mercat del còmic nacional, amb referents internacionals com Los ignorantes o Las gotas de Dios, i que arriba ara a les llibreries perquè podem tornar a gaudir-lo de nou.

Sobre el projecte

Vinòmics és un projecte que va néixer el 2016 com una aposta de la DO Catalunya per continuar fent difusió del món del vi mitjançant propostes culturals diverses i amb la premissa que el vi també és cultura. Les històries gràfiques que componen aquest projecte, i que ara es muden al paper, es van publicar originalment al web de la DO Catalunya.

Aquest maridatge de vi i còmic ha estat una de les grans apostes de la DO Catalunya al llarg dels dos anys que porta en marxa el projecte. L’èxit ha estat tal que un dels Vinòmics ha donat també el salt al cinema amb Bohèmia, un curtmetratge basat en el Vinòmic homònim de David Morancho, produït per Jordi Comellas, president de Catalunya Film Festivals, dirigit per la cineasta Anna Petrus i protagonitzat per Roger Dalmases, Ferran Herrera i Bruna Cusí, guanyadora del Goya a la Millor Actriu Revelació per Estiu 1993.