vida-meva-premi-comerç-sostenible

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha acollit l’acte de lliurament de la 21a edició dels premis Barcelona Comerç. Els guardons reconeixen des de 1997 l’esforç dels comerciants de la ciutat i la contribució que fan a la continuïtat del model comercial de proximitat i la promoció econòmica de Barcelona. Enguany, els guardons han reconegut la tasca de Yes Future positive supermarket i Wonder Photo Shop (en l’apartat d’innovació), Núvol de fils i Gra de Gràcia (comerç de proximitat), Demano i Vida Meva (comerç sostenible) i el Mercat de l’Estrella. També han estat premiats Ricardo López Beltrol (president de PILMA) i Joan Múrria (de la botiga de queviures Múrria) per contribuir a la promoció del comerç de la ciutat i l’Associació de Comerciants del Poble-sec Paral·lel.

L’acte de lliurament dels premis l’ha residit l’alcaldessa, Ada Colau, i hi han participat representants de diferents entitats de comerç de la ciutat i dels grups municipals.

Pel que fa a la innovació, s’ha reconegut la tasca de Yes Future positive supermarket, un supermercat del barri de Sant Antoni que dona resposta a nous estils de vida i està atent a la mínima producció de residus. També la capacitat de reinventar-se de la botiga de fotografia Wonder Photo Shop del carrer Gran de Gràcia. També s’ha valorat la tasca de dos comerços de proximitat: Núvol de fils per “la voluntat de mantenir viu un model de botiga de barri” després de 35 anys i Gra de Gràcia per “l’entusiasme i l’aposta per un producte de productors catalans”.

En l’apartat de comerç sostenible s’ha premiat Demano per ser capaç “de crear uns objectes atractius i funcionals fets amb materials reciclables i Vida Meva per promoure “l’alimentació ecològica de proximitat i de temporada”. El premi Mercats de Barcelona valora la iniciativa Tufasfood del Mercat de l’Estrella.

Font: betevé