jarc-poma-golden

El cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG, David Borda, va presentar Lleida el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden organitzat per l’entitat.

A instància del Departament, aquesta iniciativa també s’exposarà a la reunió de la Taula sectorial de Fruita dolça celebrada aquest matí a la seu del DARP.

Els objectius de l’organització agrària en plantejar aquest acte:

  • Posar en relleu la poma guanyadora i la millor valorada en el tast popular.
  • Aconseguir que es valori molt més la qualitat de la fruita. Aquesta, s’ha de basar més en el sabor, i mai exclusivament en els atributs visuals. Aquest canvi en l’estimació s’ha de potenciar des de tots els fronts possibles, des dels productors als consumidors, i especialment des de la distribució.
  • “Volem que la distribució centri la seva estratègia de venda en oferir fruita amb sabor. Si als lineals tenim sempre assegurada la qualitat, tots ens sortirem guanyant”, afirma en David Borda, cap sectorial de fruita dolça de JARC-COAG.
  • Destacar la feina dels productors per la millora contínua de la qualitat. En aquest sentit, JARC-COAG també farà una jornada sobre qualitat sensorial en poma, el divendres 24 de març a Lleida. Aquesta, finalitzarà amb un tast popular de les 5 pomes finalistes del Premi, que comptarà amb representats de la gastronòmia i la distribució.