cargols-vdegust

Cargols cuinats, llestos per gaudir-los

A V de Gust, després de més de 50 anys comercialitzant cargols vius i per atendre actualment les demandes de nous mercats s’ha desenvolupat un nou producte: el cargol cuinat, en les millors condicions i qualitats.

El cargol cuinat es subministra a punt de menjar, només li cal escalfar-lo, afegir-li salsa o condimentar-lo al gust.

S’ha cuidat molt la selecció del cargol en el tamany, en la neteja i en la duresa, obtinguent la millor qualitat en el procés de cocció per preservar i potenciar el gust i les qualitats organlolèptiques.

 

Recol·lecció


cargols-recoleccio

Els caragols provenen del camp en estat silvestre, principalment de diferents regions de Catalunya i Aragó segons temporada i oferta.

Només es recol·lecta la varietat de caragol Bover (Helix aspersa müller) de gust fort i textura compacta, essent el més apreciat i valorat a la nostra cuina.

 

Selecció


cargols-seleccio

Es fa una primera selecció per descartar els poc borats, massa petits, massa grans i trencats.

A continuació es dipositen en caragoleres, on es poden moure i menjar un preparat d’herbes especial per aconseguir així una bona purga i un posterior dejuni. Aquest procés dura uns set dies, estan el caragol a una temperatura i humitat controlada per millorar el cicle depuratiu.

 

Cocció


cargols-coccio

Primerament se supervisa la qualitat i es descarten els no aptes per la cocció. Un cop triats se sotmeten a un acurat rentat per netejar i despertar el caragol. La cocció es fa amb oli de gira-sol, espècies, plantes aromàtiques i aigua amb sal durant uns 90 minuts.

Finalment se separa del líquid de cocció i es refreda ràpidament per millorar i conservar les seves qualitats organolèptiques.

El cargol cuinat es subministra a punt de menjar, només li cal escalfar-lo, afegir-li salsa o condimentar-lo al gust.

La cocció es fa amb oli de girasol, espècies, plantes aromàtiques i aigua amb sal durant uns 90 minuts. Finalment es refreden els cargols ràpidament per millorar i conservar les seves qualitats.

 

Envasatge


cargols-envasatge

Amb el caragol perfectament cuinat i fred es fa l’envasatge en contenidors de fusta i bossa transparent per envasar al buit amb atmosfera controlada. En aquestes condicions es millora la seva durabilitat sense perjudicar la qualitat i el gust.

 

cargols-salsa-vdegust

 

Productes

Cargols cuinats

cargols-v-de-gust

Podeu trobar-los en bosses de 170g i de 500g.

En la presentació i conservació s’ha optat per servir el cargol refrigerat, envasat en bosses al buit amb atmosfera protectora.

Les bosses són transparents amb els cargols col.lcats dins uns contenidors de fuste i en una mateixa superficie per poder veure’ls bé i evitar-ne els trancaments.

 

Salsa per cargols


salsa-vdegust

Salsa especial per cargols cuinats, elaborada amb tomàquets i condiments de proximitat.

Per fer especial aquesta salsa al tomàquet s’hi afegeix: oli d’oliva verge, cansalada curada, all, julivert, sal marina, sucre i pebre.

S’obté així una exquisida salsa que juntament amb els nostres cargols cuinats i després de barrejar-ho bé; obtenim un plat excel.lent en qualitat i gust.

La elaboració de la salsa, a l’igual que la del cargol, és artesanal i molt curosa en la qualitat i selecció de les matèries primeres, així VdeGust ofereix un condiment fàcil i ràpid  per cuinar els cargols.

 

Cargols vius


cargols-vius-vdegust

 

 

Dades de contacte

Adreça: 17844 Cornellà del Terri
Telèfon: 696 896 758
Mail: info@vdegust.cat
Webwww.vdegust.cat/ca/
Facebook: VdeGust
Instagram: @vdegust