unio-corporacio-alimentaria

 

Unió Corporació Alimentària SCCL ha assolit una facturació rècord en l’exercici 2015-16 de 71 milions d’euros. Aquesta xifra és extraordinàriament positiva perquè suposa un rècord de facturació de l’entitat tot i produir-se en el context d’un any amb collites irregulars. El resultat de l’exercici ha estat d’un milió d’euros.

Els resultats s’han anunciat en el marc de l’Assemblea General d’Unió, celebrada a Reus aquest dijous, on han assistit més de 200 representants de les cooperatives associades. L’acte ha comptat amb la presència de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Meritxell Serret, el Delegat territorial del Govern a Tarragona Òscar Peris i l’Alcalde de Reus Carles Pellicer. Serret ha destacat la capacitat d’Unió per “innovar constantment i donar viabilitat a l’agricultura mediterrània, projectant-la al futur”.

Els processos de concentració de la producció que Unió va impulsar durant l’exercici 14-15 han estat clau per incrementar el volum de fruit comercialitzat. Una altra de les claus de l’èxit és l’aposta pels productes saludables i innovadors, mediterranis i de qualitat, els quals gaudeixen de bona acollida en els mercats internacionals. Unió ha seguit focalitzant les seves exportacions en mercats d’alt valor (principalment Europa i Estats Units), aconseguint superar els 37 milions d’euros de vendes a l’estranger.

Finalment Unió ha destacat l’èxit del seu projecte d’explotació de finques com una mostra del compromís amb el territori i amb el sector agrícola. Aquest projecte recupera explotacions abandonades per donar-los una nova vida i fer-les rendibles de nou. Actualment, s’han recuperat fins a 250 hectàrees. “Mantenir i recuperar les explotacions agrícoles és clau per a contribuir a la renovació generacional de la pagesia i així garantir el futur del nostre territori. A més, això ens permet incrementar la capacitat d’aprovisionament de productes de qualitat per garantir el subministrament en un mercat cada dia més exigent dominat pels clients amb un gran poder de compra” explica Ferran Huguet, director general d’Unió Corporació Alimentària.