tardor collites

Optimisme per la temporada

Està clar que les previsions no sempre són 100% fiables, però està clar que en moltes ocasions l’encerten. S’ha de dir però, que l’any passat, es van encertar molt poques previsions, degut sobretot a les condicions canviants climatològiques.

Tot just havent entrat a la tardor, després de deixar l’estiu enrere, els agricultors ja esperen les collites de la nova temporada, i com sempre, es fan les previsions corresponents per tal d’intentar estar preparats per qualsevol escenari i aprofitar-ho o bé si fos un altre el cas, intentar prevenir-ho.

Lligats a les previsions

El cas és que si la metereologia ho respecta, sembla ser que de moment les previsions són bastant bones per la nova temporada que entra. Les temperatures teòricament baixaran, ja que des de fa dies les ventades han provocat que els termòmetres no marquin temperatures tant altes.

D’aquesta manera si la calor ho respecta, les pluges estaran presents però seran moderades, amb la qual cosa provocarà que les collites madurin en unes perfectes condicions pròpies de l’època corresponent en la que cauen diàriament les fulles dels arbres.

Aspectes importants

Pel que fa al mercat, això tindrà unes repercussions directes (si no ha imprevistos d’última hora). Davant d’aquestes previsions, els agricultors han adquirit un nombre de collites importants, que la majoria ja estan plantades i en el procés fèrtil perquè segueixin els casos.

D’aquesta manera, si s’acaba complint aquestes previsions, hi haurà moltes produccions en unitats, amb la qual cosa significarà que els preus seran més assequibles pels majoristes i consumidor final. És per això que en principi, els preus no estaran per les òrbites, cosa que s’agraïrà ja que venim d’unes temporades en les quals els preus del mercat agrícola, ha tingut en moltes ocasions preus desorbitats, especialment per la baixa producció que hi ha hagut en molts casos.

Esperem llavors que les condicions es compleixin, ja que els agricultors més atrevits que no han estat condicionats pels últims mesos en els que no s’ha estat en les millors condicions. Així doncs, si la metereologia ho acaba respectant, sembla que ens espera una bona tardor pel que fa a l’agricultura.