truita-patates-i-ceba

 

Un plat molt típic que podeu comprar ja elaborat

Plat que podeu comprar ja elaborat de manera artesana per Conserves Mercadelta.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 6 ous
  • 3 patates (600 gr)
  • 1 ceba petita
  • 1 pebrot verd
  • 2 gots d’oli d’oliva
  • sal
  • una fulla de julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Pela i pica la ceba a daus mitjans. Neteja el pebrot verd, treu-li la tija i les llavors i talla-les a daus.
  2. Si les patates estiguessin brutes, passa-les per aigua. Pela-les, talla-les per la meitat al llarg i després talla cada tros en mitges llunes fines de 1/2 centímetres.
  3. Introdueix tot a la paella, assaona al teu gust i fregeix a foc suau durant 25-30 minuts.
  4. Retira el fregit i escorre. Passa l’oli a un recipient i reserva’l. Neteja la paella amb paper absorbent de cuina.
  5. Casca els ous, col·loca’ls en un recipient gran i bat-los. Sala al teu gust, afegeix el fregit de patates, ceba i pebrot i barreja bé.
  6. Col·loca la paella novament al foc, afegeix un rajolí de l’oli reservat i afegeix la barreja. Remou una mica amb una cullera de fusta i espera (20 segons) al fet que comenci a quallar.
  7. Separa les vores, cobreix la paella amb un plat de major diàmetre que la paella i dóna-li la volta.
  8. Tira-de nou perquè qualli per l’altre costat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Immortèla Summer Ale de Biera Aranesa, una cervesa artesana Summer Ale de amb cert nivell d’amargor (IBUS 45) de color groc ordi. Desprèn olors a mànec cítric, amb una textura suau i característica afruitada cítrica. El final és amarg, però molt agradable.

 

immortela-summer-ale

 

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/huevos/201106/tortilla-patatas-8684.html

Imatge extreta de: http://sevilla.abc.es/gurme//wp-content/uploads/2016/06/tortilla-patatas-2.jpg