tossalab_gastronomia_cultura_centre

Tossa de Mar aposta per la investigació en cultura, gastronomia i turisme

En virtut del conveni de cessió d’ús i gestió delegada per part de l’Ajuntament de Tossa a LABPACT per un període inicial de tres anys es pretén convertir Can Ganga a la seu del TossaLab. Serà un espai d’investigació, formació i innovació en temes de cultura, gastronomia i turisme, amb una atenció especial en relació amb el patrimoni culinari, la cuina tradicional i el turisme gastronòmic.

Es treballa en sinergia amb altres equipaments ja existents com l’espai Francesc Colomer. Així mateix es promourà l’articulació amb el Campus de l’Alimentació de la UBTorribera, la Càtedra UNESCO Alimentació, Cultura i Desenvolupament coordinada per la Universitat Oberta de Catalunya i amb la Càtedra UNESCO Cultura, Turisme i Desenvolupament coordinada per la Université de Paris 1 Sorbonne on participen tant la Universitat de Barcelona com la Universitat de Girona.

Can Ganga és una casa singular adquirida per l’Ajuntament de Tossa a 2002. És coneguda també com Can Leandro, una de les primeres edificacions que es van establir fora de la muralla al s. XVI, a la banda de llevant del barri de sa Roqueta. L’Ajuntament va procedir a la rehabilitació de l’edifici per a la ubicació del Museu Etnogràfic de Tossa que es va inaugurar el 2007 i que actualment estava tancat al públic i necessitava una adaptació a la normativa vigent i plantejar un projecte museològic/museogràfic actualitzat. Es prendrà el tema de la gastronomia i la cuina catalana com un fil conductor, obert a un procés participatiu, com a museu-territori amb una mirada especial al territori geogràfic: Ardenya-Cadiretes, la comarca històrica de la Selva, la Costa del Maresme i la Costa Brava.