noves-mels

L’empresa familiar Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer aposta per consolidar la seva línia de mels gourmet amb la presentació de dues noves gammes: la mel amb crema d’ametlla i la de llimoner amb pell de llimona. En el marc de la 40a edició del Saló Alimentaria, que se celebra a Barcelona entre el 25 i el 28 d’abril, Torrons i Mel Alemany fa un pas endavant per posicionar la seva marca en el segment de les mels gourmet i donarà a conèixer els dos productes. Amb aquests, l’empresa familiar ja comptarà amb 8 referències de mel dintre de la línia gourmet.
Segons explica Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, “el fet de participar a Alimentaria i presentar nous productes i envasos respon a la necessitat de potenciar la nostra vocació exportadora”. Alemany està present al certamen, amb 11 empreses lleidatanes més, de la mà de la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), entitat pública depenent del Departament d’Agricultura, que potencia la internacionalització de l’àmbit agroalimentari.
Reconeixement internacional

L’increment de la vocació exportadora de Torrons i Mel Alemany ja es va iniciar a final de l’any 2015 amb l’acord comercial amb la cadena britànica de supermercats Marks&Spencer. Gràcies a aquest, els torrons i la línia de mel gourmet amb taronja confitada es van vendre a 200 supermercats d’Anglaterra. La mel gourmet ha obert a Alemany les portes a l’exportació i també els ha permès entrar al principal supermercat online dels Estats Units, destinat especialment al públic hispà: LaTienda.com. S’hi comercialitza mel amb pell de taronja confitada, entre 3.000 referències de productes seleccionats per al públic hispà resident a Amèrica.

En el cas de la mel, la marca Alemany està especialitzada en mels monoflorals, les quals es recullen als apicultors d’arreu del país. Segons explica Ferran Alemany, “seleccionem la mel dels millors apicultors de cada zona, els coneixem de fa molts anys i formen part ja de la família Alemany. La confiança és clau en la nostra activitat, ja que ens hem d’assegurar que la mel segueixi un criteri de qualitat. Per aquest motiu, defugim de les mels d’importació perquè en la majoria dels casos és de qualitat dubtosa”.
torrons-mel-alemany-mel-gourmet

La mel gourmet, reconeguda amb l’Oscar del món de l’alimentació delicatessen

En la línia Gourmet,  la mel amb crema d’avellanes ha estat reconeguda amb una estrella del premi Great Taste Adwards, (l’Oscar del món de l’alimentació). Aquest premi inclou la mel Alemany al “Great Taste Club”, el Club gastronòmic més exclusiu dels productes alimentaris “delicatessen”, al superar la rigorosa prova de qualitat a la qual se sotmet: un tast a cegues de 400 especialistes del món culinari.
L’activitat empresarial d’Alemany

Torrons i Mel Alemany, ubicada a Os de Balaguer, ocupa 25 persones de forma directa al seu obrador d’Os de Balaguer i 25 persones amb algun tipus de discapacitat de quatre entitats socials lleidatanes: Aspros, Shalom, l’Estel i la Torxa, que s’encarreguen de part del packaging de la marca.

Els productes Alemany es poden comprar als supermercats Plusfresc, Condis, BonPreu, Casa Ametller, El Corte Inglés, Sorli Discau i Caprabo, a més d’agro-botigues, establiments turístics i comerç tradicional o gurmet.