cava_Bohigas_Brut_Reserva

El diari local de referència als Estats Units The Washington Post recomana el cava Bohigas per a celebrar el Nadal, en una selecció dels 5 millors caves o xampanys del món per a les festes. L’article porta per títol “5 bottles of bubbly, all $20 or less, that promise to add holiday sparkle” (5 ampolles d’escumosos per 20 dòlars o menys que aportaran brillantor nadalenc) i el signa el crític de vins Dave McIntyre.

El reportatge del The Washington Post –publicat el 7 de desembre– fa una selecció a nivell mundial de 5 begudes tipus cava o xampany per 20 dòlars o menys i situa el cava Bohigas Brut Reserva en segona posició, per darrera del ‘Salasar Crémant’ (França).

En concret, el diari diu que el cava Bohigas Brut Reserva “és un meravellós cava, amb sabors de fruites gustoses i un toc de terra calcària” i destaca que pot adquirir-se en format d’ampolla d’1.5 litres (format Magnum). A més, el The Washington Post puntua el cava Bohigas amb dues estrelles i mitja, a tocar de la qualificació d’ “excepcional” (que atorguen les tres estrelles).

Aquesta distinció arriba quan fa poc més de dos mesos el diari Wall Street Journal també parlava de Bohigas en un reportatge sobre el cava titulat  “Can Spanish Sparkling Compete With Champagne?” (Pot competir el cava espanyol amb el xampany?, 21/09/2018). En aquest cas, el rotatiu nord-americà explica la història del cava i les seves propietats, i menciona algunes marques, entre les quals, Bohigas –i el seu cava Brut Reserva–, amb una “remarcada qualitat, tenint en compte el seu preu”, afirma.

Altres mencions a la premsa internacional

Aquesta no és la primera vegada que la premsa internacional reconeix la qualitat dels productes de Caves Bohigas. L’any 2014, el The Whashington Post ja va recomanar el cava de Bohigas en un reportatge sobre la figura dels sommeliers als Estats Units, que qualificava el cava Bohigas Brut Reserva d’“excel·lent”, o el mateix Wall Street Journal, el juny del 2016, també va seleccionar el cava Bohigas com un dels millors vins i caves del món per a la celebració d’un casament (“The best wedding wines”, 06/06/2016).

Altres diaris de renom, com el The New York Times també han parlat alguna vegada de Bohigas. El maig del 2014, aquest rotatiu va seleccionar el cava Bohigas Brut Nature com un dels 20 millors vins i caves del món per a la temporada d’estiu per menys de 20 dòlars(“Summer’s Winners: 20 Wines por $20”, 19/05/2014).

Per països, Bèlgica continua essent el principal comprador de Bohigas, amb el 28% de la quota de mercat el 2017 (el 2016 era del 35%), seguit dels Estats Units, que l’any passat va pujar lleugerament, del 22% -del 2016- al 23%, i d’Espanya, on les vendes es mantenen i representen el 19% del total.

Sobre Caves Bohigas

Caves Bohigas és un celler amb més de vuit segles d’història situat en un enclavament privilegiat de la conca de l’Anoia, a Òdena, concretament, a les caves i vinyes de Can Macià, amb prop de 200 hectàrees d’extensió. A la finca de Can Macià, que data del segle XIII, se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb més de 54 hectàrees de vinya.

A més de produir vins i caves d’alta qualitat, Bohigas també ofereix al públic una gran varietat d’activitats vinculades a l’enoturisme.