TEST LOCALITZADOR2019-10-21T16:38:37+01:00

Formatgeria de Clua

  1. Home
  2. » Formatgeria de Clua
Adreça:
Camí de la Font s/n, La Clua de Meià, Lleida, Catalunya 25737
Descripció:

Formatgeria de Clua

Formatgeria de Clua

Formatges de la Clua de Meià

Entre la Vall d’Ariet i Baldomar, a la Noguera, apareix incrustada sota el rocam i al capdamunt d’un barranc la Clua de Meià, un poblet de llarga història–se’n dona fe des de l’any 1059– que durant segles havia produït sègol, civada, patates, vi i oli i s’hi criaven vaques i ovelles. Hi podeu arribar còmodament des de Baldomar per una carretera de poc més de cinc quilòmetres. Els potents penya-segats, els boscos que conviuen amb feixes de blat i d’ordi, els voltors guardians de la vall i la dotzena de cases arrecerades a solana configuren un indret encisador.

Als anys seixanta, Clua s’havia despoblat del tot, però en la dècada dels setanta s’hi va instal·lar un grup de gent jove, alternativa i decidida. Van aixecar murs caiguts, van refer teulats malmesos i van injectar nova vida a un espai condemnat a ser enterrat sota les bardisses. No era una vida fàcil: havien de posar el peu al coll a la pròpia inexperiència agropecuària, a la manca d’infraestructures i a l’aïllament territorial. I ho van fer. Qui més els va ajudar a fer-ho van ser, justament, les cabres, unes bestioles simpàtiques i resistents com aquella gent. No va ser estrany que la indústria més destacada de la Clua actual fos –i continuï essent ara–  el formatge fet de llet crua de cabra.

Cabres Formatgeria Clua

Cabres de la Formatgeria de Clua

 

La formatgeria

D’entre els vilatans de la Clua nova van sorgir emprenedors que van fer formatgedes de l’any 1979 ajudats amb la lectura de llibres que en parlaven i acomboiats amablement per molts pagesos i pageses, gent experta a fer-ne de casolans. Era i és la Formatgeria de Clua, que amb temps, esforç i encert ha aconseguit fites de prestigi importants i obtingut diversos guardons, entre els quals les medalles d’or a Alimentària 86 de Barcelona i a la Fira del formatge artesà de Lladó, a l’Empordà. Actualment,una nova generació vinculada a la primera ha entomat amb ferma embranzida el testimoni d’aquesta cursa artesanal amb voluntat de mantenir ben alt el llistó de la qualitat i el bon gust.

Formatgeria Clua Artesanal

Procés artesanal

 

Els formatges

Suau de Clua

És un formatge madurat, semi curat, elaborat amb llet crua de cabra de ramat propi. Una quallada enzimàtica, de pasta semi dura, cremós i sabor suau.

Suau de Clua

Suau de Clua

 

Cendrat

Formatge de llet crua de cabra elaborat sobretot durant la tardor, hivern i primavera. Quallada làctica lleugerament premsada i amb cobertura de carbó vegetal.

Cendrat

Cendrat

 

Montsec

El Montsec té la mateixa elaboració que el Cendrat, però es diferencia en l’afinat, al qual no s’hi aplica la cobertura de carbó i se li manté el drap en que pren forma.

Montsec

Montsec

 

El Roig del Montsec

El Roig del Montsec té la mateixa elaboració que el Cendrat, però es diferencia en l’afinat, al qual se li aplica una cobertura de pebre vermell dolç fumat.

Fent-los madurar entre 60 – 120 dies. Tots tres en dos formats, el format petit, entre 300 i 350 gr i el format gran, entre 1,5 i 2kg. La cava on s’afinen, manté d’origen una entrada d’aire natural de la muntanya de Clua, aportant-li durant la seva maduració sabors i aromes que fan que el producte final tingui unes característiques organolèptiques que els fan únics.

Roig del Montsec

Roig del Montsec

 

Iogurt

Iogurt elaborat amb llet de cabra pasteuritzada i ferments làctics. És cremós i la seva densitat varia segons l’època de lactació del remat. En dos formats, de 170 gr i de 700 gr.

Iogurt Formatgeria Clua

Iogurt de la Formatgeria de Clua

Dades de contacte

Adreça: Camí de la Font, s/n 25737 La Clua de Meià - Noguera
Telèfon: 687 22 44 98
Mail: formatgeriadecluascp@gmail.com
Facebook: Formatgeria de Clua

 

Informació
Telèfon: 687224498
Facebook: https://www.facebook.com/Formatgeriadeclua-202379854035556/

Send message to listing owner

Send message to moderator

  • Olis Molí del Pau

    Oli d'oliva verge extra 100% natural de la millor qualitat elaborat artesanalment a Os de Balaguer.

  • Pifarré

    A Pifarré elaboren caramels de tot tipus des de 1911, sent ja la 4a generació.

  • Eth Restilhè Embotits

    Embotits i patés d'alta gamma de la Vall d'Aran. També disposen de restaurant.

  • Mel del Padrí

    Mel natural amb cinc generacions d'apicultors.

  • Formatgeria Laura

    Els seus formatges són totalment naturals i els únics conservants que utilitzen són la sal i el pebre.

  • Vins La Botera

    Celler situat a Batea, a la Terra Alta. La seva gran varietat de vins compta amb la DO Terra Alta.

  • Terrània, la nostra essència

    Ratafies i Vermut amb un toc mediterrani, únic i característic.

El portal de l’alimentació i gastronomia catalana

Bodega Miquel Jané

Bodega Miquel Jané és un celler 100% familiar que compta amb 57 ha de vinya i celler propis, on elaboren els seus vins Miquel Jané i el seu Clàssic Penedès.

Peix d´Or

Vermuteria-restaurant on podràs gaudir del millor marisc i peix frescs en ple centre Barcelona.

Ebrecultius

Ebrecultius és una empresa situada a Deltebre que facilita tot el necessari per al cultiu i que disposa d'una Agrobotiga amb productes de la seva zona.

GOURMONA

Botiga online que distribueix els millors productes gourmet de la província de Girona.

Vols anunciar-te al Gourmet Català?

Vols anunciar-te a la nostra iniciativa? Vols que et fem un espai al nostre web? Si estàs relacionat amb el món de la cuina o els productes típics catalans, aquest, també és el teu portal...

Sol · licitar informació

ENTITATS COL·LABORADORES