Com és tradició, un any més, el poble berguedà de Vilada organitzar la Fira dels Bolets, un dels productes més coneguts de la comarca.

Des de fa anys l’Ajuntament celebren la Fira dels Bolets amb un mercat d’artesans, una mostra d’antics oficis, una exposició, un taller de bolets i actuacions musicals.

L’any 2015 van iniciar una celebració on atorgaven un guardó a aquells personatges amb una activitat destacable durant aquell any. Començant pel xef Miquel Márquez per la seva trajectòria de promoció dels bolets; passant per Toni Alà, actor i director de teatre, i Joan Picas, per la seva activitat esportiva al club del poble Vilada; Pep Nogué, cuiner i divulgador gastronòmic; Gemma Puig pel seu treball com a meteoròloga i Jordi Cuixart Navarró, President d’Òmnium Cultural aquest 2019.

Al llarg del dia és podrà gaudir de diverses degustacions gastronòmiques de plats cuinats amb Tastet pels restauradors del poble. Totes les degustacions a la Fira dels bolets tenen un preu, el qual pot variar depenent de cada establiment. El tastet és un embotit típic fet de porc, una botifarra crua típica de la comarca.

El programa d’activitats

Dissabte 12 d’octubre

Obertura de Fira artesanal (10:00h)

Esmorzar popular: tastet amb bolets i vi del pais (10:00h)

XIII Mostra Micològica de Vilada (10:30h)

Degustació popular de pinxo de tastet de bolets (Durant tot el dematí)

Ministeralis, els oficis i els gremis (Durant tot el dia)

8a Trobada de Plaques de Cava (Durant tot el dia)

Actuació musical dels Txalapartaris (Durant tot el dia)

Convocatòria per a tots els participants (16:00h)

Inici del XXV Conrus Gastrónomic (16:30h)

Tast dels plats i entrega de premis (17:30h)

Entrega del guardó “Quins Bolets” (17:45h)

Degustació popular de coca de bolets (18:00h)

Sorteig de la cistella gastronòmica (18:30h)

Per a gaudir de la degustació gratuïta de pinxo de tastet de bolets s’haurà de presentar un tiquet que demostri que s’ha fet una consumició mínima de 3€ en qualsevol establiment del poble.