Tast amb Llops arriba a l’onzena edició (10-1) amb les entrades exhaurides des de fa més de tres setmanes, el que demostra la consolidació de la cita enològica que se celebra anualment a Gratallops. Va ser, en els seus inicis, el primer esdeveniment paral·lel a la Fira del Vi de Falset organitzat amb la idea d’omplir el Priorat d’activitats coincidint amb el certamen. En aquesta edició, Tast amb Llops té lloc el dissabte 29 d’abril a les 18h a la plaça de Dalt i un euro de cada entrada es destinarà un any més a l’entitat PRIORITAT que impulsa la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat.

cartel-2017-Imprenta

Si la desena edició va significar un punt d’inflexió en la trajectòria de Tast amb Llops, l’onzena serà la consolidació i l’inici d’una nova etapa amb voluntat d’aconseguir una major projecció internacional. La cita reunirà al voltant de 250 winelovers i professionals del vi i comptarà amb la participació dels 11 cellers de Gratallops que elaboren vins amb el distintiu de qualitat i origen Vi de Vila, amb la novetat que s’incorpora una nova referència: el Vi de Vila de Gratallops que presentarà en primícia a Tast amb Llops la Vinícola del Priorat, que integra les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i Baixa, i que celebra aquest 2017 els 100 anys de vida.

Els vins que presentaran els cellers de Gratallops aquest dissabte són:

Celler de l’Abadia

  • Clos Clarà 2013
  • Alice 2014
  • Flor de Samsó 2016 (rosat)

Clos Mogador

  • Manyetes 2015

Clos i Terrasses

  • Laurel 2014

Álvaro Palacios

  • Finca Dofí 2015
  • Gratallops Vi de Vila 2015

Mas Martinet

  • Escurçons 2015
  • Camí Pesseroles 2015
  • Vi ranci ‘dolç’

Sara i René Viticultors

  • Vinya del Vuit 2012
  • Partia Bellvisos 2011
  • Partida Pedrer negre 2014
  • Partida Pedrer rosat 2015

Clos Figueras

  • Clos Figueres 2014
  • Font de la Figuera negre 2015
  • Font de la Figuera blanc 2016
  • Serres del Priorat 2015
  • Sweet Clos Figueras 2016

Ripoll Sans

  • Gratallops Escanya-Vella 2015
  • Llum d’Alena 2015
  • D’Iatra 2015
  • Gratallops 5 Partides 2015

Meritxell Pallejà

  • Nita 2014 i 2015
  • Magran

Celler Cecilio

  • L’Espill 2014
  • L’udol 2016

Fredi Torres Viticultor

  • Fredi Torres Priorat, Classic 2016
  • Fredi Torres sense DO, La Leçon de Labourage 201

Celler Devinssi

  • Rocapoll 2012 i 2013
  • Mas de les Valls blanc 2016

Vinícola del Priorat

  • Ònix Selecció 2014
  • Vi de Vila Vilella Baixa
  • Vi de Vila Gratallops

Com a cellers convidats, Tast amb Llops compta en aquesta edició amb elaboradors del Priorat, Conca de Barberà, Penedès, Bierzo i Côte Rôtie. Els convidats comparteixen filosofia amb els elaboradors de Gratallops: vins de màxima qualitat, raïm autòcton i produccions limitades que reflecteixen el terroiri l’anyada a cada ampolla:

Mas d’en Gil (DOQ Priorat)

  • Bellmunt Blanc 2016
  • Bellmunt 2014
  • Coma Alta 2014
  • Coma Blanca 2014
  • Coma Vella 2012
  • Clos Fontà 2012

Lectores Vini (DO Conca de Barberà)

  • POMAGRANA, trepat

Colet Vins (DO Penedès- Clàssic Penedès)

  • Vatua! Extra Brut 2015
  • Colet-Navazos Extra Brut 2012
  • Colet (TELM) 2006 sense nom. Un escumós per ajudar la Fundació Sant Joan de Déu.

Verónica Ortega (DO Bierzo)

  • Roc 2014
  • Quite 2015
  • Cal 2015

– Stéphane Augier – AOC Côte Rôtie

  • CONDRIEU La Combe de Malleval 2015
  • LA ROSINE Syrah 2014
  • L’ÂME SŒUR 2014
  • CÔTE-RÔTIE Réserve 2013

La propietària de l’Hotel Cal Llop, Cristina Jiménez, recorda que la cita enològica nascuda l’any 2006 “és una festa d’esperit obert per gaudir dels millors vins de la DOQ Priorat elaborats a Gratallops en una atmosfera relaxada, amb música en directe i aperitiu, i cellers convidats que permeten descobrir vins excel·lents elaborats en altres parts del món”. L’autor del disseny del cartell de Tast amb Llops és Claudio Bado Antuña qui, per l’onzena edició, ha volgut fer un gir radical a la imatge, abandonant el blanc i negre i el bordeus i apostant definitivament pel violeta, també relacionat amb el vi. El dibuix amaga tres rostres de llops superposats i acolorits i un eco warholià que fa la resta, transmetent una inspiració pop. Tast amb Llops és un wine festival que cada any compta amb aperitiu i música en directe. Per l’edició 10+1, els organitzadors tornen a apostar pel jazz amb la formació Rodríguez-Capdevila-Saéz, un trio format per Lluís Capdevila al piano, la veu d’Angie Rodríguez Cruz i el saxo d’Iván Sáez. Interpretaran estàndards de jazz clàssics amb una interpretació fresca i exòtica en part per la seva instrumentació: veu, piano i saxofon baríton. Entre els temes que es podran escoltar en directe hi ha temes com Like someone in love – Van Heusen, Johnny Burke, Someday my prince will come – Frank Churchill, Frank Morey, Blue in green- Miles Davis, Bill Evans, Our love is here to stay – George Gershwin i They can’t take that away from you – George Gershwin, Fred Astaire, entre d’altres.

Sopar maridatge amb Alfredo Arribas

L’elaborador Alfredo Arribas ha participat en més d’una ocasió a Tast amb Llops com a celler convidat. Aquest any, en canvi, serà el protagonista d’un sopar maridatge que tindrà lloc la nit abans de la cita, a Cal Llop, amb els seus vins i les propostes gastronòmiques elaborades ad hoc pel cuiner Ángel López:

Foie amb fruits vermells

*Siuralta Rouge 2015

Salmó marinat amb caramel de soja

*Siuralta Gris 2014

Bacallà amb cremós Idiazabal

*Siuralta Antic 2013

Cua de bou

*InStabile 2015

Crema de flors i farcellets

*Vimut 2015

El sopar-maridatge comptarà amb la participació de professionals, amics i wine lovers que van esgotar les entrades poques hores després que es donés a conèixer l’activitat.

Vins únics i autèntics

L’entrada a Tast amb Llops té un cost de 50 euros que s’han d’abonar a l’entrada. Amb la inscripció, es poden tastar totes les referències dels cellers  participants.

Tast amb Llops manté l’essència amb què es va crear fa 11 anys: posar de relleu la personalitat única i característica dels vins de Gratallops. A conseqüència de les singularitats climàtiques i de les característiques edafològiques de la zona, els vins tenen una expressió particular, reconeguda per la denominació d’origen qualificada Priorat amb la distinció de Vi de Vila.

Un any més, Tast amb Llops compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gratallops, la DOQ Priorat, Tonnelerie Saint Martin i Aguiló Vinateria.

 

Dissabte 29 d’abril de 2017

De 18h a 21.30h

Plaça de Dalt de Gratallops

Reserves: Hotel Cal Llop 977 83 95 02

Preu: 50 euros

www.tastambllops.com

www.facebook.com/tastambllops

www.twitter.com/tastambllops

www.instagram.com/tastambllops

Font: Ruth Troyano Puig (WINE FESTIVAL)