image004 (1)

La DO de l’exterior

La Denominació d’Origen Montsant rep aquest cap de setmana la visita d’un grup de representants d’escoles d’hostaleria suïsses en la que és laprimera missió inversa de la DO d’aquesta nova temporada. Les jornades arrenquen el mateix dia d’arribada dels visitants, diumenge 28, amb unseminari explicatiu sobre la DO Montsant portat a terme per membres del Consell Regulador.

Dilluns 29 arrenquen les visites al territori per tal de donar a conèixer als visitants la realitat de la DO des del punt de vista vinícola però també cultural. La visita sobre el terreny serà el moment d’explicar els diferents estudis que la DO Montsant té en marxa actualment, com són els estudis de zonificació i caracterització de garnatxes i carinyenes, les varietats autòctones de la comarca i un símbol per a la DO. La tarda serà el moment de posar en pràctica els coneixements adquirits, amb un tast de zonificació al VITEC, el Centre Tecnològic del Vi de Falset.

Informacions i noves propostes

Dimarts i dimecres serà el torn dels cellers. Els visitants faran un recorregut per diferents cellers emparats en la DO Montsant per conèixer de primera mà projectes vitivinícoles de caires diferents. Així mateix, dimarts se celebrarà també un dinar institucional amb representants d’altres cellers per tal d’obrir el ventall i que els visitants puguin interactuar amb un nombre de cellers més gran.

Aquesta missió inversa, que finalitza dimecres 31, és la primera d’una sèrie de trobades que la DO Montsant té programades per enguany, i que portaran fins a la comarca a professionals de països com el Japó, Alemanya o la Xina, com a resposta a les missions comercials portades a terme en aquests països al llarg del darrer any.