recepta-gourmet-sopa-all-oli

Una fantàstica sopa depurativa

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 10 grans d’all
  • 250gr de pa dur
  • 150 g de pernil curat
  • 4 ous
  • 80ml d’oli d’oliva verge extra Mon Ermitage
  • 15gr pebre vermell
  • 1,5 l brou de pollastre
  • Sal al gust
  • Pebre negre al gust

 

Elaboració de la recepta

  1. Talla el pa a rodanxes. Pots tallar-quan estigui tendre ja que, si ho curtes ja dur podries esmicolar.
  2. Làmina les dents d’all i fregeix-los en oli d’oliva verge extra d’Espanya en una cassola gran.
  3. Talla el pernil a dauets i saltar-los amb els alls fins que aquests agafin color.
  4. Afegeix el pebre vermell i remou. Si t’agraden els sabors més forts dóna-li un toc extra de sabor utilitzant pebre vermell picant.
  5. Prova la sopa i si cal, posa sal i pebre al gust. Remou de nou.
  6. Afegeix el pa i dóna-li voltes.
  7. Afegeix el brou de pollastre i remou amb compte de no trencar el pa. Cou a foc lent.
  8. Afegeix els ous i deixa’ls quallar entre 2 i 3 minuts.
  9. Serveix-ho en racions individuals, si pot ser en cassoles de fang, i decora amb una llesca de pa torrat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vi Negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.

trepat-vi-negre-carles-andreu

Recepta extreta de: https://www.aceitesdeolivadeespana.com/recetas/sopa-de-ajo