sector-surer-catala

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, Aecork, va celebrar la XXV edició dels Premis Gla d’Or, al Mas Marroch (Vilablareix, Girona), reunint algunes de les personalitats més destacades de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català. Aquests premis es van crear l’any 1990 per guardonar persones i entitats que han contribuït a millorar i donar a conèixer el suro, així com aquells que comparteixen les mateixes inquietuds i valors que el sector surer.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec del president de Aecork, Joan J. Puig. En el seu discurs, va fer referència al canvi de paradigma del sector en els últims anys, que encara i experimentant una reducció del 50% en nombre d’empreses a causa d’un procés de dimensionament i de concentració empresarial, va afirmar que “el volum mitjà de facturació per empresa en el sector surer ha crescut de 3,5 a 5.500.000 i que en els últims tres anys, les empreses del sector han augmentat en facturació global a una mitjana del 11% anual “.

Durant aquests 25 anys dels Premis Gla d’Or, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya ha atorgat aquest distintiu a cellers, entitats del món vitivinícola, representants del sector gastronòmic i de la distribució, l’àmbit institucional, col·lectius vinculats al medi ambient com organitzacions ecologistes, periodistes, investigadors, etc. Així mateix, també ha reconegut l’àmbit de la cultura, l’educació, els mitjans de comunicació i entitats bancàries.