saltejat-vedella-verdures-arros

 

Un plat deliciós, nutritiu i complet

 

Ingredients per a la recepta (4-6 persones)

  • 800 gr. de vedella de la Cooperativa del Pallars de Sort
  • 100 gr. d’arròs bomba de Lo Nostre Arròs
  • 2 cebes de l’Hort del Xavi
  • 3 pebrots verds de l’Hort del Xavi
  • 2 pastanagues de l’Hort del Xavi
  • 4 grans d’all de l’Hort del Xavi
  • 1/2 got de salsa de soja
  • aigua
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre negre
  • gingebre
  • julivert (per decorar)

 

Elaboració de la recepta

  1. Daura dos grans d’all amb pell en una cassola amb un raig d’oli. Quan comencin a prendre color afegeix l’arròs, la mateixa quantitat d’aigua i una mica de sal. Tapa la cassola i deixa que es cuini a foc mitjà durant 10 minuts.
  2. Talla els altres dos grans d’all en làmines i les cebes en juliana. Posa tot a sofregir en una cassola ampla. Quan comencin a agafar color afegeix els pebrots verds i les pastanagues pelades tallats a tires gruixudes. Assaona i deixa que es cuini.
  3. Talla la carn a daus no molt petits i salpebra’ls. Retira les verdures de la cassola a una font i afegeix una mica més d’oli i la carn. Ofega a foc viu, afegeix un polsim de gingebre ratllat, rega amb la salsa de soja i afegeix de nou les verdures. Deixa que es cuini tot junt uns 4-5 minuts.
  4. Serveix la carn amb les verdures en un plat i acompanya amb l’arròs donant-li forma amb un got o motlle. Pots decorar el plat amb les dents d’all sencers de l’arròs i una fulla de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Selecció 2013 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color robí, d’aroma intens que recorda a fruits secs, persistent i de pas agradable i llarg en boca.

mussefres-seleccio-2013

Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/200909/salteado-carne-verduras-2500.html