recepta-truquetes-croquetes-truita-trufada

Una recepta per quedar més que bé

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 ous
  • 1 tòfona negra fresca (d’estiu o d’hivern) de Noir et Blanc
  • 1 ou per arrebossar
  • Farina de galeta
  • Oli i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem els ous en un pot de vidre que tanqui bé amb la tòfona, i els hi deixem un parell de dies perquè s’impregnin de l’aroma de la tòfona.
  2. Batem els ous de dos en dos, salem i hi ratllem tòfona; en fem truites en una paella ampla, perquè quedin ben fines, les deixem refredar i les enrotllem de manera que quedin ben cargolades, formant un cilindre llarg.
  3. En fem porcions iguals, de la mida d’una croqueta, i les passem per ou batut i farina de galeta.
  4. Fregim en oli abundant el temps just que s’enrosseixin, i ja podem servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

almodi-negre-altavins

Recepta extreta de: http://www.gastronosfera.com/ca/propostes-gastronomiques/10-receptes-per-quedar-be-amb-un-parell-dous