Un entrant fresc ideal per al bon temps

 

Ingredients per a la recepta

  • 1/2 kg. de bacallà salat
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba tendra
  • Unes tires de pebrot escalivat
  • Olives negres
  • Julivert
  • Olivada negra d’Aixada Conserves
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Vinagre balsàmic

 

Elaboració de la la recepta

  1. Podeu esqueixar el bacallà o comprar-lo ja exqueixat. Per dessalar-lo l’esmicolarem o el farem dauets petits i el posarem en aigua freda el dia abans de fer-lo. Haurem de canviar l’aigua i canviar-la per aigua freda uns quatre cops abans de fer el plat.
  2. Disposarem el bacallà en una safata o plàtera i li tirarem un raig d’oli d’oliva. El tomàquet el farem ratllat o també podem fer-ho a dauets i el posarem cobrint el bacallà junt amb les tires de pebrot escalivat. La ceba la posarem per sobre i també les olives negres.
  3. Per acabar, farem una vinagreta amb l’oli d’oliva, un raig de vinagre, una mica de sal i de pebre i ho regarem per sobre. Podem decorar amb una mica d’olivada i de julivert. Veureu quin plat més refrescant i vistós.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi blanc Parellada del Celler Carles Andreu, un vi que de color groc pàl·lid amb reflexos de pell de llimona. Molt complex al olfacte amb records de maceració de fruites blanques, fins i tot tropicals, i de sidra. Destaquen particularment la pinya, el plàtan i la poma. Molt personal al gust, equilibrat entre dolçor i acidesa, estructurat i persistent, amb punts afruitats.

Recepta extreta de: https://www.cuinantentrevinyes.cat/?p=641