recepta samfaina can perol

Recepta de samfaina catalana amb verdures Can Perol

Ingredients :

Totes les verdures són de Can Perol:

  • 4 tomàquets
  • 2 cebes
  • 2 grans d’all
  • 2 pebrots vermells i 2 verds
  • 2 albergínies
  • Carbassó
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Preparació:

  1. Aquesta salsa tan clàssica de la cuina catalana pot acompanyar molts plats, des de carns a peixos, passant per arrossos. També és una recepta molt personal ja que cadascú afegeix la varietat de verdures que vol i la quantitat que vol de cada peça. Nosaltres recomanem aquesta ja que és més suau i apte per tots els gustos.
  2. Primer de tot, rentem bé tota la verdura de Can Perol que prové dels camps del Baix Llobregat. A continuació, pelem els pebrots vermells i verds i traiem les parts sobrants de l’interior. Llavors els piquem i els fem a daus. També tallem a daus el carbassó, les cebes i l’albergínia. Ho col·loquem tots els dauets a una safata.
  3. Després, ratllem tots els tomàquets i els reservem.
  4. En una paella gran, posem oli d’oliva i primer hi tirem l’all. Després, tirem els daus de pebrot verd i vermell. Ho remenem 10 minuts. Seguidament, la ceba. Tornem a remenar. A continuació, aboquem la resta de les verdures (excepte el tomàquet). Una bona remenada més i finalment hi afegim tot el tomàquet ratllat.
  5. Com a conclusió, ho remenem tot bé un altre cop i afegim la sal necessària. Tapem la paella i deixem coent 20 minuts a foc lent. Anem remenant perquè no quedi líquid. Quan ja estiguin les verdures quasi confitades, deixem la salsa que reposi 2 hores. I ja la tenim!

 

Maridatge:

Per acompanyar a aquesta salsa amb algun tipus de peix (com el bacallà) recomanem degustar el vi Ilercavònia 100% de Altavins, que és de la varietat Garnatxa Blanca. Un vi de l’anyada del 2013 que és ideal per aquests tipus de plats.

ilercavonia altavins