Qui diu que la primavera és l’estació dels colors? La http://advanceddentalmn.com/wp-content/cache/minify/ee6b5.js tardor també ho és! I així ho demostra un plat típic d’aquesta època com és la where can i buy Lyrica tablets samfaina http://marbellagrand.com/wp-content/themes/imperial -child/style.css?ver=5.0.4 catalana. Pebrots, albergínies, tomàquets, carabassons… el millor moment d’aquestes http://jubainthemaking.com/it/freedom-bridge/ hortalisses per a fer una bona samfaina catalana.
El truc per a fer una bona samfaina és utilitzar verdures fresques i coure-les a foc lent, seguint aquest consell podràs fer una samfaina per a xuclar-te els dits.

Recepta de samfaina catalana amb verdures
La samfaina és un plat que tant es pot servir com a plat principal o per acompanyar peixos, carns, ous, pastes… fins i tot amb un tros de pa. A més a més, és un plat que es pot fer amb antelació i congelar-lo, i és molt fàcil d’emportar-te’l, ja que es pot menjar tant fred com calent.
Ingredients per la samfaina:
Totes les verdures són de Can Perol:
- 4 tomàquets
- 2 cebes
- 2 grans d’all
- 2 pebrots vermells i 2 verds
- 2 albergínies
- Carbassó
- Oli d’oliva
- Sal
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Preparació:
- Aquesta salsa tan clàssica de la cuina catalana pot acompanyar molts plats, des de carns a peixos, passant per arrossos. També és una recepta molt personal ja que cadascú afegeix la varietat de verdures que vol i la quantitat que vol de cada peça. Nosaltres recomanem aquesta ja que és més suau i apte per tots els gustos.
- Primer de tot, rentem bé tota la verdura de Can Perol que prové dels camps del Baix Llobregat. A continuació, pelem els pebrots vermells i verds i traiem les parts sobrants de l’interior. Llavors els piquem i els fem a daus. També tallem a daus el carbassó, les cebes i l’albergínia. Ho col·loquem tots els dauets a una safata.
- Després, ratllem tots els tomàquets i els reservem.
- En una paella gran, posem oli d’oliva i primer hi tirem l’all. Després, tirem els daus de pebrot verd i vermell. Ho remenem 10 minuts. Seguidament, la ceba. Tornem a remenar. A continuació, aboquem la resta de les verdures (excepte el tomàquet). Una bona remenada més i finalment hi afegim tot el tomàquet ratllat.
- Com a conclusió, ho remenem tot bé un altre cop i afegim la sal necessària. Tapem la paella i deixem coent 20 minuts a foc lent. Anem remenant perquè no quedi líquid. Quan ja estiguin les verdures quasi confitades, deixem la salsa que reposi 2 hores. I ja la tenim!
Maridatge:
Per acompanyar a aquesta salsa amb algun tipus de peix (com el bacallà) recomanem degustar el vi Ilercavònia 100% de Altavins, que és de la varietat Garnatxa Blanca. Un vi de l’anyada del 2013 que és ideal per aquests tipus de plats.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!