Orelles de porc amb patates al pebre vermell

Orelles de porc amb patates al pebre vermell

Sorprenent i fàcil de fer

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 orelles de porc d’Embotits Caus
  • 3 patates
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre vermell picant
  • Julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer que farem serà rentar les patates i marcar-les superficialment amb una punta al voltant del seu contorn. Coem les patates durant 35 minuts en una cassola amb aigua bullint i una mica de sal. Retirem, deixem que es temperin i pelem.
  2. Posem a escalfar abundant aigua a l’olla. Rentem el porro, el tallem en 4-5 trossos i ho col·loquem en una xarxa de coure llegums. Pelem la ceba, la tallem en quarts i afegim juntament amb la fulla de llorer i unes branques de julivert. Tanquem la xarxa i introduïm a l’olla. Assaonem i afegim les orelles.
  3. Tanquem l’olla i cou durant 30 minuts a partir de que pugi la vàlvula. Obrim l’olla, retirem les orelles i escorrem. Les tallem trossos i les col·loquem en una safata apta per a forn. Enfornem a 225º C durant 8-10 minuts.
  4. En el moment de servir tallem les patates a rodanxes, les col·loquem en la base d’una font gran i assaonem. Posem sobre les orelles (trossejades i forn). Reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i escampem per sobre una mica de pebre vermell. Adornem amb unes fulles de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar també aquest plat amb un Miscel·lània de Negres de Vinya Janine, un vi amb bona intensitat de color, amb reflexos violàcis, que també ens descobreixen la seva joventut. Aromes de fruites vermelles una mica ja evolucionats, s´intueix el toc de fusta. En boca es marca el taní del roure, potent, ja que procedeix de fusta nova, integrat en fruites vermelles i negres molt madures (casís, pruna,). Postgust elegant amb bona intensitat.

Miscel"lània de negres de Vinya Janine

Miscel”lània de negres de Vinya Janine

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201904/oreja-cerdo-patatas-pimenton-43060.html