Orelles de porc amb patates al pebre vermell
Pop de muntanya!
Avui fem pop de muntanya! Orelles de porc d’Embotits Caus amb patates al pebre vermell! Estan boníssimes i són facilíssimes de fer! I les acompanyarem amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla! Tot plegat un espectacle! Salut!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 orelles de porc cuites d’Embotits Caus
- 3 patates
- 1 ceba
- 1 porro
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 fulla de llorer
- Pebre vermell picant
- Julivert
Elaboració de la recepta
- Coem les patates
- Rentem les patates i les marquems superficialment amb una punta al voltant del seu contorn. Coem les patates durant 35 minuts en una cassola amb aigua bullint i una mica de sal. Retiema, deixem que es temperin i les pelem.
- Posem les orelles amb les hortalisses en una olla
- Posem a escalfar abundant aigua a l’olla. Renta el porro, el tallem en 4-5 trossos i el col·loquem en una xarxa de coure llegums. Pelem la ceba, la tallem en quarts i l’afegim juntament amb la fulla de llorer i unes branques de julivert. Tanquem la xarxa i l’introduïm a l’olla. Assaonem i afegim les orelles .
- Deixem coure i enfornem les orelles
- Tanquem l’olla i coem durant 30 minuts a partir que pugi la vàlvula. Obrim l’olla, retirem les orelles i escorre. Les tallem en trossos i les col·loquem en una safata apta per a forn. Les enfornem a 225º C durant 8-10 minuts .
- Servim
- En el moment de servir tallem les patates a rodanxes, les col·loquem en la base d’una font gran i assaonem. Posem sobre les orelles (trossejades i enfornades). Reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i escampem per sobre una mica de pebre vermell. Adornem amb unes fulles de julivert.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre de capa mitja i bona intensitat aromàtica on trobem la combinació de la fruita vermella amb les notes especiades i fumades que li aporten la bota. En boca tenim un vi fresc i de mig cos que marida amb embotits i carns a la brasa.
Rec de Brau
Font: Hogarmanía