Orelles de porc amb patates al pebre vermell

Orelles de porc amb patates al pebre vermell

Sorprenent i fàcil de fer

Avui fem un plat diferent al que estem acostumats per sorprendre als vostres comensals! Orelles de porc d’Embotits Caus amb patates al pebre vermell! Estan boníssimes i són facilíssimes de fer! I per beure hem seleccionat un vi negre un Baltana Selecció de Bodega Miquel Jané. Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 orelles de porc cuites d’Embotits Caus
  • 3 patates
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • 1 fulla de llorer
  • Pebre vermell picant
  • Julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Coem les patates
    1. El primer que farem serà rentar les patates i marcar-les superficialment amb una punta al voltant del seu contorn. Coem les patates durant 35 minuts en una cassola amb aigua bullint i una mica de sal. Retirem, deixem que es temperin i pelem.
  2. Enfornem les orelles
    1. Tallem les orelles a trossos i les col·loquem en una safata apta per a forn. Enfornem a 225º C durant 8-10 minuts.
  3. Servim
    1. Tallem les patates a rodanxes, les col·loquem en la base d’una font gran i assaonem. Posem a sobre les orelles trossejades i fetes al forn. Reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i escampem per sobre una mica de pebre vermell. Rematem adornant amb unes fulles de julivert.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Baltana Selecció de Bodega Miquel Jané, un vi negre de capa mitjana amb unes tonalitats a cirera madura que denoten un vi amb una bona vida dins l’ampolla. Lleuger toc de fusta i vainilles a causa de la llarga criança en bótes, maquillat amb els aromes de fruita vermella molt madura, amb uns tons d’herbes de sota-bosc, balsàmics i molt fresc. Destaca el seu taní arrodonit i la combinació excel·lent entre la fruita i la fusta de la barrica

Baltana Selecció

Baltana Selecció

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201904/oreja-cerdo-patatas-pimenton-43060.html