recepta-nyoquis-bolets-ou-oli-tofona

Un deliciós i completíssim plat

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 350 grams de bolets d’Urdet
  • 4 alls tendres
  • 4 ous
  • 600 grams (aprox.) de nyoquis de patata
  • Formatge parmesà al gust
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Oli de tòfona d’Urdet

 

Elaboració de la recepta

  1. Neteja bé els bolets i trosseja’ls, pela els alls tendres i talla’ls a rodanxes, no molt petites. Posa una paella a escalfar amb una mica d’oli d’oliva verge extra i salteja els bolets amb els alls tendres, salpebrant al gust, fins que estiguin al teu gust.
  2. Mentre es fan els bolets fes també els ous, si vols ous durs ja saps que has de posar-los en aigua bullint i deixar-los coure uns 8-10 minuts, si vols ous mollet deixa’ls 5 minuts i els ous escalfats o ous poché ja saps que pots fer-los al microones, amb film transparent o de forma tradicional, en una olla amb aigua bullint.
  3. Posa una olla amb abundant aigua salada a escalfar i quan estigui bullint aboca els nyoquis amb cura que no esquitxi per no cremar-te. En un minut aproximadament els nyoquis començaran a surar, ves retirant amb una escumadora, ben escorreguts. Amaneix amb un fil d’oli d’oliva i mou perquè s’impregnin.
  4. Aboca els nyoquis a la paella amb els bolets i barreja bé. Talla uns resquills de formatge parmesà.
  5. Serveix els nyoquis amb bolets i alls tendres, col·loca a sobre l’ou amb una mica de sal i acaba amanint tot el plat amb unes gotes d’oli de tòfona. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi rosat de garnatxa roja (85%) i garnatxa negra (15%). Amb un color rosa clar i una nova línia de treball en quan al disseny de l’etiqueta, és molt elegant a nivell visual. En nas es presenta fresc i en boca equilibrat i afable.

vinya-del-metge-cellers-guilla

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2014/10/10/noquis-con-setas-huevo-y-aceite-de-trufa/