recepta-gourmet-mossegades-arros-llet

Original i amb una sola mossegada

 

Ingredients per a la recepta

  • 800g de llet de Granja El Prat
  • 75g de sucre
  • 75g d’arròs ecològic de Riet Vell
  • 1 branca de canyella
  • 1 pell de llimona
  • 1 rovell d’ou
  • 4 fulles de gelatina

 

Elaboració de la recepta

  1. Posar la llet, el sucre, les aromes i l’arròs en un cassó al foc. Deixar bullir un parell de minuts, barrejant bé perquè es dissolgui el sucre i no s’enganxi l’arròs.
  2. Tapar el cassó amb paper d’alumini i introduir-lo al forn, ja calent, durant 45 minuts a 170º.
  3. Hidratar la gelatina en aigua freda.
  4. Treure el cassó del forn, incorporar el rovell i remenar bé. Retirar la canyella i la pell de llimona.
  5. Incorporar la gelatina escorreguda i barrejar.
  6. Repartir l’arròs en glaçoneres de silicona i reservar a la nevera. Abans de desemmotllar, posar la glaçonera una estona al congelador, per tal de facilitar el desemmotllat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi Bruna Dolçor de Vins La Botera, un vi de color violeta-robí intens i brillant. En nas ressalta l’aroma de compota de mores, tocs de pruna assecada i figues també surten aromes especiats com el clau i notes balsàmiques. En boca el tacte és avellutat i molt voluminós amb un sorprenent equilibri d’acidesa-dolçor. Invita tornar-lo a gaudir.

bruna-vins-botera

Recepta extreta de: http://www.lacuinadecasa.cat/2014/06/18/mossegades-arros-amb-llet/